بیوتکنولوژی پزشکی

درمان متابولیک برای سرطان پانکراس

✅ امروزه سرطان پانکراس سومین سرطانی است که منجر به مرگ می‌شود و به دنبال افزایش افراد دارای اضافه‌وزن، میزان ابتلا به این سرطان هم در حال افزایش است. بر طبق مطالعه محققان بیمارستان کودکان بوستون و دانشگاه هاروارد هدف قرار دادن آنزیمی که تومورهای پانکراس، از آن برای خلاصی از نیتروژن استفاده می‌کنند می‌تواند به درمان این سرطان کمک کند.


مطالعه جدید شواهدی را ارائه می‌کند که هدف قرار دادن آنزیم آرژیناز ۲(ARG2) می‌تواند رشد تومورهای پانکراس را به‌ خصوص در افراد دارای چاقی مفرد محدود کند؛ بنابراین مطالعه هدف‌گذاری آنزیم ARG2 می‌تواند رشد تومورهای پانکراسی را به خصوص در افراد چاق محدود کند.

محققان تومورهای پانکراسی انسانی را وارد موش‌های لاغر و چاق کرد‌ه و بیان ژن‌ها و مسیرهای متابولیکی فعال‌ شده در تومور را بررسی کردند. بیان بالایی از ژن‌های دخیل در متابولیسم نیتروژن (محصول جانبی تجزیه پروتئین) در تومورهای موش‌های چاق دیده شد. نتایج نشان داد که تومورهای پانکراس موش‌های چاق، سرعت رشد بیشتری نسبت به گروه موش‌های لاغر و تولید بالایی از ARG2 دارند. آنزیمی که به حذف نیتروژن با شکست آمونیاک تولید شده در چرخه اوره کمک می‌کند.

به دنبال حذف این آنزیم در تومورها، نیتروژن به‌ صورت آمونیاک متراکم گشت و رشد تومورهای پانکراسی به‌ شدت کاهش یافت. ARG2 تا حد زیادی به ARG1 که به‌ طور طبیعی در کبد ایفای نقش می‌کند شباهت دارد و کمبود ARG1 منجر به تخریب بخش عصبی، کند شدن رشد و ایجاد سمیت آمونیاکی کشنده می‌شود اما حذف ARG2 عوارض جانبی جدی را نشان نمی‌دهد. این گروه به دنبال آن است که مهارکننده ARG2 را به‌ صورت دارو تولید کند، اما اکثر مهارکننده‌هایی که می‌شناسیم به‌ جز یکی از آن‌ها ARG1 را هم مهار می‌کنند؛ امیدواریم تا سال ۲۰۲۰ به درمان این سرطان دست ‌یابیم.

?ترجمه: فرزانه صائبی راد

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن

درمان متابولیک برای سرطان پانکراس – اخبار زیست فناوری

۲/۵ - (۱ امتیاز)
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن