بیوتکنولوژی پزشکیبیوتکنولوژی دارویی

درمان کامل بیماری ایدز ممکن است، اما هنوز تا رسیدن به آن راه درازی در پیش است

✅ اخیرا در شماره ویژه مجله PLOS Medicine و در سرمقاله‌ای همزمان با روز جهانی ایدز در اول دسامبر، به پیشرفت‌های جدید در پیشگیری، درمان و علاج ایدز اشاره‌شده است. درحالی‌که ممکن است به نظر برسد که هدف نهایی یعنی پایان دادن به این بیماری همه‌گیر در دسترس ماست، اما نویسندگان این نوشته هشدار می‌دهند که پیشرفت‌ها، فعالیت‌ها، منابع، نبوغ بی‌نظیر و شجاعت محضی که ما را تا این نقطه رسانده است، باید تا زمان رسیدن به هدف، با همین شدت و قدرت ادامه یابد.


?در یکی از تحقیقات موردبررسی، کریس بیرر و همکاران با ترسیم یک دورنمای مشترک، نرخ درحال رشد ابتلا به ایدز در کشور روسیه را موردبحث قرار داده‌اند، جایی که فعالیت‌های پیشگیرانه موجود برای متوقف کردن افزایش نرخ ابتلا به ایدز، به‌ویژه در افرادی که از مواد مخدر تزریق می‌کنند، شکست ‌خورده است. نویسندگان ذکر کرده‌اند که رشد مداوم نرخ ابتلا به ایدز در روسیه، نشان‌دهنده شکست سیاست‌ها و تدابیر عمومی دراین‌باره است و باید به‌منزله هشداری برای عواقب فاجعه‌بار بی‌اعتنایی به این بیماری همه‌گیر، تلقی شود.

?در یک مقاله تحقیقی دیگر برای حل مشکلات پیشگیری از HIV در هند، سانیل سالامون و همکارانش تحقیق وسیعی را ارائه دادند که در آن از روش نمونه‌گیری بر اساس درخواست داوطلبان استفاده شده است تا افراد مبتلا به عفونت‌های ویروسی ایدز و هپاتیت C را در گروه‌های جمعیتی مهم، شناسایی کنند. این روش با تحت نظر قرار دادن بیماران در سراسر دنیا برای دسترسی سریع‌تر به پیشرفت‌های مورد نیاز برای تحت کنترل درآوردن این بیماری عالم‌گیر و برای شناسایی مؤثر افراد مبتلابه عفونت‌های ویروسی قابل‌درمان، بسیار امیدوارکننده به نظر می‌رسد.

?در پژوهشی دیگر، کاترینا اورتبلاد و همکارانش در راستای تداوم این روش شناسایی عفونت در مراحل اولیه برای شروع فوری مراحل درمانی و جلوگیری از انتقال مجدد ویروس، در مقاله تحقیقی خود درباره آزمایش کنترل‌شده خوشه‌ای تصادفی مدل‌های انتقال ایدز در میان کارگران زن اوگاندا، که توسط خود آن‌ها انجام می‌شد، گزارش داده‌اند. در یک مدل انتقال، مربیان همکار به‌طور مستقل، ابزارهای لازم را برای تست بیماری به کارگران زن می‌دادند. در مدل دیگر، مربیان همکار به کارگران کوپنی می‌دادند که می‌توانستند با آن، این تست را در یکی از مرکز درمانی اطراف، انجام دهند. بر اساس نتایج این پژوهش، احتمال مراجعه مجدد شرکت‌کنندگان در دسته‌ای که خودشان آزمایش را انجام داده بودند، بیشتر از آن‌هایی بود که این آزمایش را در مراکز خدمات درمانی انجام داده بودند. ارائه مستقیم آزمایش به زنان نیز بسیار مؤثرتر از فرستادن منفعلانه آن‌ها به مراکز درمانی برای انجام این آزمایش بود.

?نویسندگان سرمقاله مورد اشاره با توجه به نتایج تحقیقات مختلف، نتیجه گرفته‌اند که خودآزمایی می‌تواند نقش مهمی در مداخلاتی داشته باشد که برای انجام آن‌ها احتیاج به آزمایش‌های مکرر و دوره‌ای است.

?ترجمه: مریم باورساد

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن

درمان کامل بیماری ایدز ممکن است، اما هنوز تا رسیدن به آن راه درازی در پیش است – اخبار زیست فناوری

Rate this post
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن