درمان کرونا با داروی شاگاس

بیماری شاگاس به وسیله انگل Trypanosoma cruzi ایجاد میشود. آنزیم تاثیرگذار این انگل cruzain نام دارد که شباهت بسیار زیادی به آنزیم cathepsin L دارد. داروی موثر بر توقف فعالیت آنزیم cruzain جواب خوبی بر آنزیم cathepsin L داشته است. در صف کاندیداهای درمان کرونا قرار گرفته است.
دکتر جایمز مک کریو، رئیس دانشکده داروسازی دانشگاه سن دیگو گفت: عفونتهای انگلی مزمن و ناتوان کننده در درجه اول جوامع فقیر را تحت تأثیر قرار میدهند. آنها را «نادیده گرفته شده» مینامند زیرا انگیزه مالی کمی برای شرکتهای دارویی در ایجاد روشهای درمانی برای آنها وجود دارد.
یکی از بیماریهای «نادیده گرفته شده» شاگاس است که در آمریکای لاتین باعث نارسایی قلبی میشود و عامل آن انگلTrypanosoma cruzi است. این انگل آنزیمی به نام cruzain تولید میکند که موجب تکثیر و فرار این انگل از دست سیستم ایمنی میشود. تیم دکتر مک کریو دارویی به نام K۷۷۷ تولید کرده ند که این آنزیم را متوقف میکند.
در بهار ۲۰۲۰ پاندمی کووید-۱۹ جهان را درنوردید. در همان ابتدا محققان اعلام کردند که ویروس کووید-۱۹ توانایی ورود و آلودهسازی سلولهای انسانی را نخواهد داشت مگر این که یک آنزیم انسانی به نام cathepsin L باعث باز شدن پروتئینSpike ویروس شود. جالب آنجاست که cathepsin L و cruzain بسیار شبیه به هم هستند.
براساس نتایج منتشر شده از طرف تیم دکتر مک کریو غلظت پایین داروی K۷۷۷ میتواند آنزیم cathepsin L را مهار کند و توانایی ویروس کووید-۱۹ را در آلودگی سلول انسانی بدون آسیب به سلول را کاهش میدهد و باعث درمان کرونا میشود.
دکتر مک کریو ادامه داد: از آنجا که K۷۷۷ آنزیم انسانی را مهار میکند، نه خود ویروس را امیدواریم مقاومت ویروس در برابر آن کمتر باشد.
داروی شاگاس تاثیر یکسانی بروی تمامی ردههای سلولی انسانی ندارد، زیرا تمام سلولهای انسانی سطح یکسانی از تولید آنزیم cathepsin L را ندارند.