داروی جدید برای بازسازی سلول های مو شنوایی: کمک به درمان کم شنوایی

هر یک از ما در حدود ۱۵۰۰ مو بر روی حلزون گوش خود داریم که کیفیت شنوایی ما به این موها وابسته است. بهطورمعمول ما توانایی بازسازی این سلول ها را نداریم؛ بنابراین زمانی که ما تعداد زیادی از این موها را به خاطر سروصدای زیاد، داروهای سمی و یا افزایش سن از دست بدهیم، شنوایی ما بهطور جدی دچار مشکل خواهد شد؛ اما محققان موفق به بازسازی این موها در آزمایشگاه شدند که شانس درمان را در افراد مبتلا به کاهش شنوایی ناشی از فقدان این موها بالا می برد.
برای رسیدن به یک روش درمانی کارا موها باید در حجم بالا تولید شوند. بر طبق نتایج تحقیقات، پیشساز های مو به نام سلول های LGR5+ می توانند در حجم قابلتوجهی به سلول های مو شنوایی تبدیل شوند. طی انجام این تحقیقات ۱۱۵۰۰ سلول مو فقط در یک موش بازسازی شده است.
تحریک برای بازسازی موها از طریق مسیر پیامرسانی Wnt بهواسطه مهارکننده گلیکوژن سنتاز کیناز: (GSK3ß) انجام شد. همچنین تقویت رونویسی بهواسطه مهار هیستون داستیلاسیون صورت گرفت. دانشمندان سلول های LGR5+ را از گوش داخلی موش خارج کرده و پس از تکثیر آنها، با استفاده از ترکیبات خاص تمایز سلول های LGR5+ را به سلول های مو ایجاد کردند. دانشمندان بازسازی موهای شنوایی را از سلول های موش بالغ اثبات کرده و به علاوه رشد سلول های مو بر روی حلزون گوش را به صورت in situ به نمایش گذاشته اند.
به دلیل اینکه این روش درمانی تنها از یک دارو استفاده می شود دانشمندان امیدوارند که بهآسانی در بیماران مورد استفاده قرار گیرد. آنها بر این اعتقادند که دارو میتواند به گوش میانی تزریق شود؛ جایی که توانایی انتشار به گوش داخلی را داشته باشد. نتایج این تحقیقات منجر به معرفی دارویی برای تبدیل سلول های LGR5+ گوش داخلی به سلول های مو شنوایی شده و به دنبال آن، درهای امید را برای رسیدن به درمان کاهش شنوایی گشوده شده است.
ترجمه : سیمین دخت افرا