ایمونولوژیسرطان سینه

دست‌کاری لنفوسیت T برای مبارزه با سرطان پیشرفته‌ی سینه

یک تیم تحقیقی با روش ایمونوتراپی، جراحت‌های متاستاز کننده‌ی یک زن را برداشته و او را به‌مدت دو سال عاری از بیماری نگه‌ داشتند.


محققان، در «نیچر پزشکی» خبر دادند که فعال‌سازی مجدد لنفوسیت‌های T در زنی با سرطان متاستاز کننده سینه، تومورهای او را ازبین برده است. این اولین مرتبه است که سرطان سینه در مرحله‌ی نهایی، توسط ایمونوتراپی سلول‌های T با موفقیت درمان شده است.

استیون روزنبرگ، انکولوژیست و ایمونولوژیست، و محقق ارشد پروژه چنین می‌گوید: «ما به‌دنبال درمانی از جنس ایمونوتراپی هستیم که بتواند به‌طور گسترده در بیمارانی با سرطان‌های رایج مورد استفاده قرار گیرد».

نتیایج نشان داده‌است که این درمان می‌تواند برای سایر انواع تومورهای جامد،مانند تومورهای کولون، رکتوم و پانکراس نیز اثربخش باشد.

برای انجام این درمان، روزنبرگ و هم‌کارانش از توالی یابی کل اگزون‌ها و RNA استفاده کردند تا جهش‌های نقطه‌ای درون ژنوم تومور سینه فرد بیمار را شناسایی کنند. سپس «لنفوسیت های ارتشاح یافته به تومور» را از توده جدا نموده و مشخص کردند که کدام‌یک به جهش در ژن‌های CADPS2 ،ECPAS ،SLC3A2 و CTSB که در تومور وی موجود بودند واکنش می‌دهد. سپس ۹۰ میلیارد لنفوسیت ارتشاح یافته به تومور را که چهار ژن جهش یافته‌ی مذکور را هدف قرار می‌دادند، به بیمار تزریق کردند.

علاوه بر آن، دو روز پیش از انتقال سلول‌های T، همین‌طور سه، شش و نه ماه بعد از آن، بیمار توسط آنتی بادی پروتئین ضد آپوپتوز ۱ تیمار شد. تومورها ناپدید شدند. لازلو رادوانیی (Laszlo Radvanyi) در یک مقاله‌ی ضمیمه، چنین می‌نویسد:« چنین نتیجه‌ای در چنین سرطان سینه‌ی پیش‌رفته ای،یک واکنش بی‌نظیر است».

بااین‌وجود، روزنبرگ تذکر می‌دهد که این درمان برای همه موثر نیست. دو بیمار دیگر مبتلا به سرطان سینه به این معالجه پاسخ ندادند. اما این روش، به هفت نفر شامل افرادی با سرطان سینه،کبد و گردن کمک کرده‌است.

تام میستلی (Tom Misteli) پژوهش‌گری که در این مطالعه شرکت نداشته‌است چنین می‌گوید: «این گزارشی از یک نمونه‌ی گویاست که بار دیگر اهمیت ایمونوتراپی را برجسته می‌کند ‌و درصورتی که در یک مطالعه‌ی وسیع تصدیق شود،نوید دهنده‌ی آن است که درمان با سلول‌هایT به طیف وسیع‌تری از سرطان‌ها گسترش یابد».

❇ مترجم: نیلوفر درویشی

لینک خبر
لینک مقاله

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن