ژنهای خود را به دلیل دنداندرد سرزنش نکنید

✅ برای اولین بار محققان نقش ژنها و میکروارگانیسمهای دهانی در ایجاد خرابی دندانها را مورد بررسی قراردادند و دریافتند حق با مادران است: وضعیت دندانهای ما بستگی به عادات بهداشتی و رژیم غذایی ما دارد. از اوایل قرن بیستم، دندانپزشکان و سایر کارشناسان متوجه ارتباط باکتریهای استرپتوکوک دهان با ایجاد خرابی دندانها شدهاند. اکنون، باوجود امکان بررسی و مطالعه میکروارگانیسمها، محققان قادرند گروههای خاصی از این میکروارگانیسمها را مورد بررسی دقیقتر قرار دهند.
? برای جدا کردن نقش وراثت از محیط، محققان از یک روش متداول برای مطالعه چنین اثرهایی بهره بردهاند. در این روش از دوقلوهای همسان و غیر همسان استفاده میشود. بهطور اختصاصی، محققان میکروبهای دهانی ۴۸۵ دوقلو (۲۸۰ دوقلو غیر همسان و ۲۰۸ دوقلو همسان و یک سهقلو) بین سنهای ۵ تا ۱۱ سال را مورد بررسی قرار دادند.
? نتایج آنها نشان میدهد که دوقلوهای همسان میکروبهای دهانی مشابهتری نسبت به دو قلوهای ناهمسان داشتند. این نتیجه نشان میدهد ژنتیک در نوع باکتریهایی که در دهان میتواند وجود داشته باشد، سهم دارد. بااینحال گونههایی که ارتباط نزدیکی با وراثت دارند در دسته ایجادکنندگان خرابی دندانها قرار ندارند. علاوه بر آن، محققان دریافتند که گونههای قابل توارث با افزایش سن کاهش مییابند، درحالیکه گونههای تاثیرپذیر از عوامل محیطی افزایش مییابند.
? یکی دیگر از یافتههای مهم این است که بین برخی از باکتریها و مصرف قند ارتباط وجود دارد. باکتریهایی که با ایجاد خرابی دندانها ارتباط کمتری دارند در کودکانی که میزان زیادی شکر مصرف میکنند، کمتر یافت میشوند درعینحال باکتریهایی که در خرابی دندانها نقش دارند در این کودکان فراوانی بیشتری دارند.
?ترجمه: الهه شانقی
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن