دلیل مکث کردن هنگام صحبت

| دلیل مکث کردن هنگام صحبت
✅ محققین دانشگاه زوریخ در مطالعهای جدید دریافتند که افراد در حین صحبت کردن قبل از اسمها مکث کرده و از صداهایی همچون “ام” یا “آ” استفاده میکنند. این مکثها قبل از فعل ها کمتر مشاهده میشود.
❇ هنگامی که صحبت میکنیم، برخی واژهها را آهسته تر از سایرین ادا میکنیم، و گاهی قبل از آنها مکث کرده و یا از صداهای بیمعنی همچون ” ام” استفاده میکنیم. این پدیده شواهد مهمی دربارهی نحوهی پردازش زبان در مغز به ما ارائه میدهد. آنها به مشکلات مربوط به برنامهریزی ادای برخی کلمات خاص اشاره میکنند.
❇ برای فهمیدن چگونگی بروز این پدیده، محققین هزاران گفتوگوی محاورهای ضبط شده را تحلیل کردند. گفتگوها مربوط به افرادی از اقصی نقاط جهان، از جمله جنگلهای آمازون، سیبری، هیمالایا، صحرای کالاهاری، انگلستان و هلند بودند.
❇ در این گفتوگوهای ضبط شده محققین آهسته شدن صحبت قبل از اسمها و فعلها را بررسی کردند. آنها سرعت ادای کلمات را بر اساس تعداد آوا در ثانیه سنجیدند و به مکثهای موجود قبل از ادای کلمات توجه کردند. محققین اظهار کردند:” مطالعات ما نشان داد که در زبانهای مختلف، تمایل زیادی به آهسته شدن صحبت قبل از اسمها نسبت به فعلها وجود دارد. دلیل این مکث و مشکلتر بودن برنامهریزی ادای اسم، این است که معمولاً اسمها تنها هنگامی که گوینده بخواهد اطلاعات جدیدی را ارائه دهد به کار برده میشوند.” در غیر این صورت اسمها با ضمیرها( مثلا او) جایگزین شده و یا ادا نمیشوند. به طور مثال: “دوست من برگشت. او (دوست من) روی صندلی نشست.” و یا “دوست من برگشت و روی صندلی نشست.” اما فعلها چنین جایگزینی ندارند و هم برای بیان اطلاعات جدید و هم قدیمی مورد استفاده قرار میگیرند.
❇ این یافتهها تبعات مهمی برای درک ما از نحوهی پردازش زبان در مغز به همراه دارند. تحقیقات حوزهی علوم اعصاب میبایست در آینده به صورت سیستماتیک ارزش اطلاعاتی کلمات بیان شده در گفتوگوها و نحوهی پاسخ مغز به این ارزشها را بررسی کنند. محققین افزودند:” ما متوجه شدیم که زبان انگلیسی خاصترین رفتار را در میان زبانها داراست. بنابراین لازم است تا بازهی زبانهای بررسی شده در مطالعه را افزایش دهیم”.
❇ نتایج مطالعه اطلاعات جالبی راجع به نحوهی تکامل دستور زبان در طی زمان ارائه میدهد: اثر آهسته شدن که قبل از کلمات وجود دارد باعث میشود تا کلمات به سختی بتوانند به کلماتی که قبل از آنها بیان میشود متصل شوند. به طور مثال در زبان آلمانی تعداد پیشوند در فعلها بسیار بیشتر از اسمها است.
❇ این مطالعه به ما کمک میکند تا نسبت به نحوهی کارکرد زبانها در محیط طبیعیشان درک عمیقتری به دست آوریم. چنین درکی در عصر دیجیتالی حاضر که ارتباط زبانی با چالشهای فراوانی رو به رو است از اهمیت فراوانی برخوردار میباشد.
? مترجم: محمد رهبان
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله
☑ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑ عضویت در کانال زیست فن