ذرات نانو و محصولات غذایی

✅ ذرات نانو میتوانند پاسخی برای حل مشکل تأمین غذای جهانی باشند؛ که هم به عنوان کود و هم قارچکش برای محصولات مورد استفاده قرار میگیرند.
?محققان از دانشگاههای مختلف در حال مطالعه اثرات ذرات نانو در کشاورزی هستند. آنها در تلاشند تا دریابند چگونه این ذرات کوچک با قطر ۴ نانومتر میتوانند انقلابی در افزایش تولید محصولات کشاورزی باشند.
?گرگ لوری می گوید: “ما به اطلاعات زمینه ای از تعامل ذرات نانو با گیاهان، جهت توانمندسازی استفادههای آتی نیازمندیم.”
?استفاده از آفتکشها موجب میشود تا کمتر از ۵% آن به محصول برسد و باقی، وارد محیط زیست میشود و اثرات زیان باری برجای میگذارد. دانشمندان سعی دارند این آثار مخرب را کاهش دهند و با ایجاد روشی بهتر برای فرایند انتقال، آسیبهای محیط زیستی را نیز رفع نمایند.
?اما این مسئله هنوز مورد سوال است که چه مقدار از ذرات نانو برای کمک به محصولات در دفع آفات و انتقال مواد غذایی لازم است و آیا میتواند به طور بالقوه برای گیاهان یا اکوسیستمهای اطراف آسیب زا باشد؟
?آفتکشهای مورد استفاده و کودها به راحتی شسته میشوند خصوصا اگر با فاصله کمی بعد از استفاده، بارانی شدید ببارد؛ اما مقاومت ذرات نانو در برابر شسته شدن، این قابلیت را به آنها میدهد تا در انتقال ریزمغذیها نظیر روی یا مس به محصولات، موثر عمل کنند.
?افزودن نمک روی به آب موجب انحلال سریع آن میشود در حالی که اگر به جای آن، ذرات نانوی روی اکسید جایگزین شوند، انحلال، روزها تا هفتهها طول خواهد کشید و شرایطی برای انتقال آرام و طولانی مدت را فراهم خواهد آورد. اندازه گیریها نشان میدهند انحلال ذرات نانوی اکسید مس حدود ۲۰ تا ۳۰ روز زمان میبرد و این بدان معنی است که مواد غذایی میتوانند با سرعتی ثابت در طول این بازه به گیاه انتقال پیدا کنند.
? در بسیاری از کشورهای در حال توسعه، تعداد افراد گرسنه زیاد است و این فناوری میتواند به فرایندهای تهیه غذا و ذخیره انرژی کمک کنند.
?محققین دریافته اند ذرات با بار منفی میتوانند با ورود به آوندهای گیاه، شرایط مناسبی را برای استفاده از قارچکشها فراهم کنند. ذرات خنثی به بافتهای برگ میروند و برای پرورش دهندگانی که هدف آن ها تولید محصولات با ارزش غذایی بالا است، مناسب و سودمند هستند.
?ترجمه: عاطفه بابائی
☑️ لینک مقاله