رابطهی ژنتیک، ویتامین E و سرطان

بررسیهای صورت گرفته نشان داده است که تنوع در ژن catechol-O-methyltransferase) COMT)، ممکن است، تأثیر ویتامین E در میزان خطر ابتلا به سرطان را افزایش یا کاهش دهد. حدود نیمی از مردم آمریکا، مکملهای ویتامینی مصرف میکنند اما همهی آنها به یک میزان از آن بهرهمند نمیشوند. برای عدهای از آنها میزان ویتامین مصرفی، سودمند و برای گروهی دیگر کماثر یا بیاثر خواهد بود.
آزمایشهای صورت گرفته در زنان به منظور بررسی سرعت ابتلا به سرطان، نشان داده است که خطر ابتلا به سرطان در افراد مختلف تنها تحت تأثیر میزان ویتامینE مصرفی و یا موجود در بدن آنها نیست بلکه این تنوع در ژن COMT است که با تأثیر بر ویتامینE، احتمال ابتلا به بیماری را در افراد مختلف، افزایش یا کاهش میدهد.
درواقع مصرف ویتامینE در برخی از افراد میتواند از آنها در برابر ابتلا به این بیماری محافظت کند درحالی که در گروهی دیگر هیچ نقش حفاظتی ندارد و این به تنوع این ژن در آنها برمیگردد. محققان این بررسیها را بر روی سرطانهای پستان، شش و رودهی بزرگ نیز انجام دادند که همهی آنها به این نتیجه ختم شدند.
اگرچه درک واکنش میان ژن و دارو دشوار به نظر میرسد اما دانشمندان در تلاشند تا دریابند که کدامیک از سرطانها از این قاعده پیروی میکنند تا به چرایی و چگونگی آن دستیابند. این نتایج می تواند آنها را به پیگیریهای هرچه بیشتر این مطالعات تشویق نماید.
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله