رابطه بین فسفات و فعالیت سیستم ایمنی

رابطه بین فسفات و فعالیت سیستم ایمنی
✅برای داشتن بهترین محصول، فسفات عنصری اساسی است اما منبع جهانی آن محدود بوده و حداکثر تا ۳۰ سال دیگر به پایان میرسد.
دانشمندان دانشگاه کارولینای شمالی یک کلید اساسی ژنتیکی را مورد توجه قرار دادند که به باکتریهای خاک (که برخی روی ریشههای گیاه و برخی درون آنها زندگی میکنند) در ساخت فسفات کمک میکند.
دانگل میگوید: “ما نشان میدهیم که چگونه یک کلید پروتئینی،PHR1، پاسخ به کاهش سطح فسفات (که تنشی بزرگ برای گیاه محسوب میشود) و هم چنین سیستم ایمنی گیاه را کنترل میکند. وقتی گیاه را تحت تنش فسفات قرار میدهیم، عملکرد سیستم ایمنیاش را کاهش داده و روی دریافت فسفات از خاک تمرکز میکند. در واقع گیاه اولویتش را در سطح سلولی تنظیم میکند.
در مطالعات اخیر گیاهشناسی، اشاره شده است که رابطهای بین درصد فسفات گیاه و فعالیت سیستم ایمنی آن وجود دارد. رابطه ای که میتواند توسط میکروارگانیسمهای خاصی کنترل شود. در آخرین مطالعات، دانگل و همکارانش کمی عمیقتر در مورد این رابطه تحقیق کردند و از نسخههای جهش یافته Arabidopsis thaliana، (نوعی گیاه علفی استاندارد برای تحقیقات آزمایشگاهی گیاهشناسی) استفاده کردند.
آزمایشهای بعدی تیم نشان داد PHR1 و احتمالا به میزان کمتر PHL1، نه تنها پاسخ به تنش فسفات را فعال کرده بلکه یک الگوی بیان ژن را راه اندازی میکند که فعالیت سیستم ایمنی را کاهش میدهد و همچنین به زنده ماندن میکروبهای مستقر در ریشه کمک میکند.
یافتهها نشان میدهند که میکروبهای خاکزی از فعال کردن این دو پروتئین در گیاه میزبان برای متوقف کردن پاسخ سیستم ایمنی آنها استفاده میکنند. این میکروبها حتی ممکن است برای گیاه در پاسخ به تنش فسفات ضروری باشند تا با وجود کمبود فسفات زنده بماند.
#همزیست_ها
ترجمه : آذین منصوری
☑️ لینک خبر
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن