راهحل مشکل جهانی مقاومت آنتیبیوتیکی در فاضلاب شهری!

✅ تحقیقات اخیر نشان دادهاند که باکتریهای موجود در فاضلابهای شهری ترکیبات ضد میکروبی یا بیوسورفکتانتهایی تولید میکنند که میتوانند به جلوگیری از رشد میکروارگانیسمهای مقاوم به آنتیبیوتیک کمک کند. این میکروارگانیسمهای مقاوم باعث عفونتهای جدی در انسان میشوند.
بر اساس نتایج به دست آمده از تجزیه و تحلیل مولکولی و میکروبی نمونههای فاضلاب شهری، حضور دو سویه باکتریایی تولیدکننده بیوسورفاکتانت گزارش شده است. بیوسورفاکتانت تولید شده توسط این دو سویه توانایی مقابله با میکروبهای مقاوم به آنتیبیوتیک را دارند. بیوسورفکتانتها ترکیباتی هستند که به طور طبیعی توسط باکتریها، قارچها یا مخمرها تولید میشوند؛ آنها به صورت تجاری در شامپو، ژلها و مواد شوینده خانگی وجود دارند. همچنین در صنایع غذایی، کشاورزی، لوازم آرایشی و بهداشتی و همینطور در بهبود شرایط زیستمحیطی برای جلوگیری از گسترش فساد و رشد باکتریهای ایجادکننده بیماری مورد استفادهاند. دانشمندان در آزمایشهای خود متوجه شدند بیوسورفکتانتهای تولید شده توسط دو باکتری، باعث جلوگیری از رشد باکتریهای بیماریزایی مانند استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متسیلین و E.coli مقاوم به جنتامیسین میشود.
باکتریهای تولیدکننده بیوسورفکتانت در محیطهای آلودهای مانند خاک آلوده یا آب رشد میکنند؛ این باکتریها توانایی رقابت زیادی با دیگر باکتریهای حاضر در همان محیط را دارند چرا که ترکیبات بیوسورفاکتانت به جذب مواد غذایی و حفاظت علیه مواد سمی به تولیدکنندگانشان کمک میکنند.
?مطالعات نشان داده است که فاضلابهای شهری برای جداسازی باکتریهای متنوع تولیدکننده بیوسورفکتانت بسیار ایدهآل است. درحالیکه مطالعات متعددی در مورد جداسازی باکتریهای تولیدکننده بیوسورفکتانت از خاک آلوده و محیطهای خشک و خاکی گزارش شده است اما مطالعات حاضر نشان میدهد که فاضلابهای شهری میتواند برای جداسازی انواع مختلفی از سویههای باکتریایی تولیدکننده بیوسورفکتانت مورداستفاده قرار بگیرد.
?ترجمه: عاطفه السادات محسن زاده
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن میکروبی صنعتی محیط زیست
☑️عضویت در کانال زیست فن