رد پژوهشهای مبتنی بر سمیت ذرت تراریخته در اروپا

مطالعات انجام شده توسط محققان اروپایی و فرانسوی، پژوهش بحث برانگیز Gilles-Éric Séralini درمورد ذرت تراریخته را رد کرد. پژوهش وی در ارتباط با سمیت ذرت تراریخته بود اما نتایج به دست آمده هیچ گونه اثر سمی را در غلات بررسی شده نشان نمیدهد.
در سپتامبر ۲۰۱۲، Gilles-Éric Séralini، استاد دانشگاه Caen، مقالهای جنجالی در نشریه “سم شناسی غذا و دارو” به چاپ رساند و مدعی شد که ذرت تراریخته “NK603” موجب القای تومور در موشهای صحرایی شده است.
گزارش حاصل از پژوهش انجام شده توسط محققان اروپایی، در آوریل ۲۰۱۸، عدم وجود اثرات زیان آور در ذرتهای “NK603” و “MON810” را در طی بررسی ۹۰ روزه تغذیه موشهای صحرایی تأیید کرد. نتایج این پژوهش بدین شرح است:
– در بررسی ابتدایی ذرت تراریخته “NK603” هیچ خطر بالقوهای برای انسانها و حیوانات شناسایی نشد. همچنین دادههای پژوهش ۹۰ روزه و طولانی مدت مطالعه تغذیه جوندگان نیز خطرات احتمالی را نشان نداده و بدین ترتیب ارزیابی های اولیه را تأیید کرد.
– داده های حاصل از مطالعه طولانی مدت تغذیه موشهای صحرایی با ذرت “NK603” نیز هیچ خطر بالقوهای را تشخیص نداده و بدین ترتیب نتایج حاصل از بررسی های اولیه و مطالعه ۹۰ روزه را تأیید کردند.
– سه ارزیابی عملکرد ایمنی، انجام شده برای دو آزمایش ۹۰ روزه تغذیه موش صحرایی با ذرت تراریخته “NK603″، اثری از سمیت ذرت تراریخته بر عملکردهای ایمنی تست شده در هر دو مطالعه نشان نداد.
انجمن بیوتکنولوژی گیاهی فرانسه (AFBV) با اشاره به نتایج مطالعات طولانی مدت یک ساله و دو ساله میگوید: “نتایج به دست آمده هیچ گونه اثر سمی را در غلات بررسی شده نشان نمیدهد. این مطالعات، نتیجهگیریهای به دست آمده از مطالعات Séralini بر روی سمیت ذرت تراریخته را رد میکنند. به علاوه، این پژوهش های تازه، با پیشنهاد Séralini مبنی بر نیاز به انجام پژوهشهای طولانی مدت نیز مخالفت میکند.”
انجمن AFBV ادعا میکند: “مصرف کنندگان اروپایی باید از نتایج این مطالعات مطلع شوند تا آنها را از سلامت گیاهان تراریخته که مجوز تجاری سازی دریافت کرده اند و همچنین از روند ارزیابیهای اروپا، که قویترین روندهای ارزیابی در دنیا هستند مطمئن کند.”
✅ لینک خبر
✅ لینک مقاله