بیوتکنولوژی صنعتیبیوتکنولوژی کشاورزیبیوتکنولوژی محیط زیستبیوتکنولوژی میکروبی

رستاخیز رویان ماهی پس از انجماد

رستاخیز رویان ماهی پس از انجماد - اخبار زیست فناوری رستاخیز رویان ماهی پس از انجماد

✅ نگهداری مواد زنده در سرما (cryopreservation) روش مرسومی برای حفظ خواص زیستی این مواد در بلندمدت است. ۲۵انجماد و احیای مجدد اجزای زنده با چالش‌های فراوانی از جمله تخریب پلیمرهای زیستی با تغییر دما و تشکیل کریستال‌های یخ مضر مواجه است. از سوی دیگر در هنگام ذوب شدن، ذوب نایکنواخت در اجزای زنده نسبتاً بزرگ، سبب مرگ آن‌ها می‌شود.


استفاده از مواد cryoprotectant که از پلیمرهای زیستی در سرما محافظت می‌کنند، راهکاری برای فائق آمدن بر مشکل اول است. به این ترتیب اسپرم و تخمک بسیاری از جانوران از جمله انسان ، گوسفند و جانوران آزمایشگاهی به این ترتیب در بانک‌های ذخایر ژنتیکی حفظ می‌شود. اما تلاش‌ها برای حفظ بافت‌هایی از قبیل رویان در ماهی‌ها به این روش به دلیل مشکل ذوب نایکنواخت تاکنون بی‌ثمر مانده بود. پژوهشگران نانوفناوری راهکاری برای ذوب نایکنواخت در بافت‌های بزرگ زنده در زمان احیا ارائه داده‌اند.

این پژوهشگران با تزریق میله‌هایی از جنس طلا در ابعاد نانو به همراه cryoprotectant امکان گرمادهی یکنواخت از طریق لیزر را فراهم کردند. این میله‌ها در نقش جاذب لیزر عمل می‌کنند و سرعت افزایش دما را به ۱.۴*۱۰^۷ درجه سانتی‌گراد بر دقیقه می‌رسانند.

?به این ترتیب روشی نوین برای فائق آمدن بر مشکلات نگهداری موجودات زنده با سرما معرفی شده است که می‌تواند برای تهیه بانک‌های ژنتیکی از ذخایر ارزشمند زیستی ماهی‏ها و سایر جانوران مورد استفاده قرار بگیرد.

#ذخایر_ژنتیکی

?ترجمه : محسن رحیمی نژاد

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️ عضویت در زیست فن میکروبی صنعتی محیط زیست
☑️عضویت در کانال زیست فن

رستاخیز رویان ماهی پس از انجماد – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن