بیوتکنولوژی کشاورزی

رشد مجدد صنعت کنف در جهان

کنف از الیاف ساقه‌ای است که از گیاه شاهدانه استخراج می‌شود. الیاف کنف از دیرباز، یکی از مواد اولیه مهم در صنعت نساجی اروپا محسوب می‌شد. پس از ممنوعیت دوره‌ای در کشت این گیاه، امروزه شاهد رشد مجدد صنعت کنف در جهان هستیم.


اجلاس بین‌المللی انجمن صنایع وابسته به صنعت کنف اروپا هرساله در ۱۲ و ۱۳ ژوئن به مدت ۱۵ روز برگزار می‌شود. در ‌این اجلاس آخرین تحولات مربوط به صنعت کنف از دانه تا محصول نهایی ارائه می‌شود.

در قرن هفدهم، کشت کنف به‌عنوان یک محصول کشاورزی مهم، در اروپا رواج داشت. تقریباً تمام کشتی‌های بادبانی و طناب‌ها، پرچم‌ها تا لباس‌های ملوانان از کنف ساخته‌شده بود و تجارت و جنگ به کنف وابسته بود. در قرن بیست و یکم، هنگامی‌که الیاف مصنوعی به وجود آمد، کنف دیگر در بازسازی‌های پس از جنگ نقش نداشت و بسیاری از کشورها به علت نزدیکی و مشابهت آن به ماری‌جوانا، کشت آن را ممنوع کردند. به‌این‌ترتیب، پس از جنگ جهانی دوم، کنف تقریباً به‌طور کامل ناپدید شد. امروزه گیاه شاهدانه مجدداً در کانادا، چین و اتحادیه اروپا، در مقیاسی حدود ۱۵۰ هزار هکتار کشت می‌شود و در طی چند دهه به دلیل تقاضا در بخش مواد غذایی، اراضی زیر کشت برای این محصول به حدود میلیون‌ها هکتار خواهد رسید.

الیاف کنف در مقادیر زیادی برای ساخت‌وسازهای سبک‌وزن در صنعت خودرو، مواد عایق‌بندی و کاغذهای مقاوم در برابر نشت همانند سیگار و ورقه‌های کتاب مقدس استفاده می‌شود. در کنار تقاضای بالا برای کنف در اروپا، صنایع غذایی پودر کنف، با تقاضای رو به رشد در کانادا توسعه یافت.

در سال ۲۰۱۶، ۳۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی برای کشت کنف در کانادا استفاده شد و در سال ۲۰۱۷ میزان اراضی زیر کشت برای این محصول به حدود ۵۶ هزار هکتار رسید که رکورد جدیدی درکشت این محصول بود. در سال جاری، کشت کنف صنعتی در ایالات‌متحده آغاز خواهد شد که پیش‌بینی می‌شود در طی ده سال آینده اراضی زیر کشت برای این محصول در آمریکا به بیش از ۵۰ هزار هکتار برسد. هم‌چنین در چین، به‌عنوان کشور مادر کنف صنعتی، کنف دوباره به صنایع به‌ویژه برای صنعت نساجی، به‌منظور رفع کمبود مربوط به تولید پنبه، معرفی شد و حتی شاید در آینده جایگزین آن شود. هم‌چنین صنعت خودروسازی چینی از الیاف کنف برای ساخت ابزارهای سبک‌وزن استفاده می‌کند. کل منطقه تحت کشت کنف در چین از ۴۰ هزار هکتار در سال ۲۰۱۶ به ۴۷ هزار هکتار در سال ۲۰۱۷ افزایش‌یافته است.

لینک خبر

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن