رفع نیازهای جهان با کمک میکروارگانیسم های سبز

✅ گروهی از دانشمندان به دنبال گزینه جدیدی برای توقف افزایش دمای جهانی هستند ، آنها ریزجلبک های اقیانوسی را یک گزینه مناسب اعلام کردهاند.تأمین بیومس لازم برای ایجاد سوخت کربنی خالص در کنار تأمین غذای حیوانات و مکملهای پروتئینی مورد نیاز جمعیت رو به افزایش بشر از جمله کاربردهای مهم این گیاهان تک سلولی سریعالرشد است. همچنین امکان تبدیل جبلکها به بیوپلاستیکها وجود دارد که باعث کم شدن دی اکسید کربن موجود در جو خواهد شد. ? ایده استفاده از جلبکها به اوایل دهه ۱۹۷۰ برمیگردد؛ جلبکها برای خیلی از موجودات منبع تغذیه هستند و اگر جلبکها در دریاچههایی حوضچههایی در مقیاس وسیع رشد داده شوند طولی نخواهد کشید که میزان غذا در آن محیط کاهش مییابد و محصولات نابود خواهند شد. که البته با کشت جلبکها در بیوراکتورهای مهر و موم شده قابل رفع شدن است اما هزینهها به طرز قابل توجهی افزایش خواهد یافت. بنابراین تصور شد که این ایده به طور کلی پایان یافته است. اما کمکم دانشمندان متوجه شدند که میتوانند کشت اولیه را در بیوراکتور انجام دهند و سپس آنها را به حوضچهها منتقل کنند. موجوداتی که از جلبکها تغذیه میکنند نیز به حوضچهها راه خواهند یافت.
? کشت جلبکها یک راه برای کم کردن میزان CO۲ آزاد شده از سوختها فسیلی است. نیاز جلبکها به منبع کربن زیاد و فوری است؛ اما تبادل CO2 جو با سطح آب چندان سریع نیست. کمپانی به نام ترموستات جهانی موفق شد تا با استفاده از گرما CO2 را مستقیما از جو بگیرد. که این گرما نیز میتواند از گرمایی که برای راهاندازی پمپها و دیگر ابزارهای کشت جلبکها استفاده میشود تأمین شود.
? تمامی فرآیند استفاده از جلبکها بسیار مولد است. و میزان تولید آنها در مقایسه با سایر موادی همچون کلزا، روغن پالم و سوختهای بیودیزلی دو تا سه برابر است. میزان تولید محتوای پروتئینی جلبکها از میزان پروتیئن سویا نیز بیشتر است. براساس تخمینهای بازار در طی پنج سال آینده فروش جهانی غذاهای مشتق شده از جلبک ها به ۴۰۰ میلیارد دلار خواهد رسید.
? برای حل مشکل آب و هوا از طریق کشت جلبکها به حجم وسیعی از آنها نیاز است که برای کشت آنها به زمینی به وسعت ۱.۹۲ میلیون کیلومتر مربع( اندازهای معادل سه برابر تگزاس) نیاز است. اما در حال حاضر فقط ۸% مساحت استرالیا که بخش کوچکی از زمین را تشکیل میدهد برای کشت و برداشت جلبکها استفاده میشود. صحراهای مرجانی استرالیا به همراه خاورمیانه، آفریقا و آمریکای جنوبی بهترین مناطق برای کشت وسیع جلبکها هستند. در حال حاضر پرو برای ایجاد اولین شرکت تجاری انتخاب شده است.
? این طرح نگرانیهای را در پی داشته است مبنی بر اینکه رشد وسیع جلبکها موجب تغییراتی شود که قحطیهایی همانند آنچه در دهه ۱۸۴۰ برای سیب زمینی افتاد واقع شود. اما مجری طرح معتقد است همه کارهای انسان بدون شک بر روی طبیعت تأثیر خواهد گذاشت فقط تصمیم با ماست کدام تأثیر محیطی را می توانیم مشتاقانه بپذیریم.
? ترجمه: زمزم جوادی
☑ لینک خبر
☑ عضویت در زیست فن میکروبی صنعتی محیط زیست
☑عضویت در کانال زیست فن