اقتصاد زیستی

رقابت نفس گیر خاورمیانه در بیوتکنولوژی

?از نظر عددی هنوز هم بیشتر سرمایه گذاری های جهان در کشورهای توسعه یافته صورت می گیرد که با توجه به نرخ بازگشت سرمایه بالاتر و امنیت نسبی بیشتر، اتفاق دور از انتظاری نیست.

?به گزارش کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل یا به اختصار UNCTAD، به رغم افزایش سرمایه گذاری مستقیم خارجی در سال ۲۰۱۵، این شاخص مجددا در سال ۲۰۱۶ روندی نزولی پیدا کرد و با دو درصد کاهش به رقم ۱.۷۵ تریلیون دلار رسید.در گزارش آنکتاد، کشورها را از نظر اقتصادی به سه دسته توسعه یافته، درحال توسعه و درحال گذار تقسیم شده اند. در سال ۲۰۱۶ از مجموع ۱۷۶۴ میلیارد دلار سرمایه گذاری انجام شده در جهان، ۵۹ درصد آن متعلق به کشورهای توسعه یافته بود درحالی که ۲۵% آن سهم کشورهای درحال توسعه بود.

?آسیا دومین مقصد عمده سرمایه ها محسوب می شود. اما تقسیم آن در بخشهای مختلف آسیا همگن نبوده. چین همچنان افزایش FDI داشته ولی بقیه کشورهای شرق آسیا با افت این شاخص مواجه بودند. هند و پاکستان مقصد جدیدی برای سرمایه گذاران خارجی بودند و رشد خوبی را تجربه کردند به طوری که میزان ورود سرمایه گذاری خارجی به پاکستان در سال۲۰۱۶ رشدی ۵۶ درصدی داشته.

?باید توجه کرد که بیوتکنولوژی حوزه بسیار استراتژیک برای هند است و طی این چند ساله شتاب دهنده های موفق و بسیاری را در این حوزه تشکیل داده و سهم قابل توجهی از FDI ورودی به هند متعلق به تحقیقات بیوتکی است. پاکستان هم با ترویج استارتاپ های Agritech توانسته جذب FDI خوبی در حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی و تکنولوژی های مرتبط با آن داشته باشد.

?به گزارش آنکتاد، برای سیاستگذاری در بهبود شاخص FDI ،در سال ۲۰۱۶، ۳۷ موافقتنامه سرمایه گذاری بین المللی منعقد شد. در این زمینه فعالترین کشور ترکیه با هفت معاهده بود و در رتبه های بعدی کانادا و امارات متحده عربی و مراکش با چهار پیمان و ایران با سه پیمان سرمایه گذاری بین المللی بودند. در این بین، لازم به ذکر است طبق گزارش مجله FDI، شهر دبی بهترین عملکرد را بین شهرهای خاورمیانه در جذب سرمایه مستقیم خارجی در حوزه بیوتکنولوژی تا سال ۲۰۱۶ داشته. شهرهای بعدی از اسراییل هستند.

?همه این آمار و ارقام حکایت از رقابتی سخت و نفس گیر در آینده برای جذب سرمایه خارجی در انجام پروژه ها و تحقیقات بیوتکنولوژی برای ایران دارد که با توجه به پتانسیل بالای پژوهشگران ایرانی توجه ویژه مسئولین در معرفی مراکز تحقیقاتی و معرفی این ظرفیتها به سرمایه گذاران خارجی می طلبد.

نویسنده: حسین گدازی

☑️منابع: goo.gl/BpmyFd

هفته نامه تجارت فردا، نشر دنیای اقتصاد، شنبه ۱۰تیر۹۶ (چرا سرمایه گذاری جهانی روندی کاهش داشته؟)

? کانال اقتصاد زیستی

رقابت نفس گیر خاورمیانه در بیوتکنولوژی – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن