آلزایمر

روشی برای تشخیص آلزایمر

یک تیم تحقیقاتی با استفاده از تشخیص صداها و چشمک زدن بر روی لپ تاپ یا تلفن همراه، روش جدیدی برای تشخیص زوال شناختی مرتبط با سن در افراد ابداع کرده‌است.


با توجه به شیوع ۳۰تا۵۰ درصدی بیماری آلزایمر در افراد مبتلا به اختلالات شناختی خفیف(MCI)، این مطالعه توسط محققان دو کشور انگلیس و سوئیس در دو دانشگاه لندن و وست مینستر به انجام رسید که روشی مقرون به صرفه برای بهبود در تشخیص زودهنگام اختلالات شناختی خفیف(MCI) و امکان مداخله زودهنگام را معرفی کرده است. این مطالعه هم‌چنین بینش جدیدی در مورد نحوه پردازش اطلاعات از حواس مختلف در مغز افراد مسن در اختیار می‌گذارد.

درحال حاضر هیچ نوعی از آزمایشات خونی مانند آن‌چه که برای دیابت وجود دارد برای تشخیص این اختلالات پیدا نشده و در عوض تشخیص مستلزم صرف مدت زمان طولانی با استفاده از آزمون‌های شناختی و حافظه برای ارزیابی‌های عصب‌ شناختی است که این ارزیابی‌ها با سؤالات مکملی در مورد فعالیت‌های روزانه و خلق وخوی افراد تکمیل می‌شود . علی‌رغم این که این آزمون‌ها پرهزینه هستند و به آموزش نیاز دارند، اغلب مستلزم صرف مدت زمان زیاد برای بیمار و پزشک می‌باشند و عواملی چون نمره IQ بیمار، وضعیت اقتصادی- اجتماعی و حتی ماهیت آزمون‌ها بر نتایج اثرگذار است. با وجود ۵۰ میلیون فرد مبتلا به دمانس وجود آزمایشات مقرون به صرفه‌تری نیاز است که بتواند ارزیابی‌های دقیق‌تری در اختیار قرار دهد.

در این مطالعه از ۱۲۳ شرکت‌کننده کمک گرفته شد. ۵۱ نفر از شرکت‌کنندگان، جوان و سالم ۴۹ نفر سالمند سالم و ۲۳ نفراز آن‌ها بزرگسالان مبتلا به اختلالات شناختی خفیف(MCI) می‌باشند که از افراد خواسته شد تا در منزل با شنیدن یک صدا یا دیدن نور یک فلاش، یک دکمه را فشار دهند. نور و صدا به صورت جداگانه ارائه می‌شد اما در برخی از موارد این دو به طور همزمان ظاهر می‌شدند.

این سه گروه از شرکت‌کنندگان از نظر سرعت واکنش افراد به تشخیص فلاش یا صدا و هم‌چنین تفاوت در میزان تشخیص یک رویداد شنیداری نسبت به یک رویداد دیداری مقایسه شدند. هدف این مقایسه بررسی قدرت تمیز افراد مبتلا به اختلالات خفیف شناختی در مقایسه با دیگر افراد با استفاده از این تکنولوژی بود. این یافته‌ها حاکی از قابلیت کاربرد این روش به عنوان یک ابزار غربالگری و ارزیابی مکمل برای اختلالات شناختی خفیف است؛ اما نباید جایگزین تست‌های دقیق و ارزیابی‌های همه‌جانبه مورد استفاده در کاربست بالینی شوند.

هدف بعدی مطالعاتی این تیم بالا بردن قابلیت و اعتبار این ابزار و هم‌چنین بررسی نقش سیستم‌های انتقال‌دهنده عصبی در تغییرات مرتبط با سن و آسیب‌شناسی عملکردهای حسی و شناختی برای تشخیص زودهنگام و ارائه‌ی درمان‌های مناسب است.

لینک خبر
لینک مقاله

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن