روشی نوین برای انتقال دارو

محققان توانستند روش جدیدی بدون هرگونه تأثیرات سمّی، برای انتقال دارو و مواد درمانی به سلولها، ایجاد کنند. آنها با الهام از مواد زیستی، نانوموادی تولید کردند که میتوانند ژنهای درمانی مدل را به طور مؤثر به داخل سلولهای سرطانی حمل کنند. این نتایج در مجلهی Small به چاپ رسیدهاند.
این نانومواد میتوانند ژنهایی را برای درمان سرطان مستقیماً به داخل سلولها حمل کنند. مسألهی کلیدی که در انتقال ژن وجود دارد، استفاده از نانو موادی است که کمترین اثر سمّیت را در سلولها داشته باشند. این از اهداف مهم در مصارف پزشکی به شمار میرود.
دو گروه از محققان توانستند نانوساختارهایی را به شکل گُل و به اندازهی 150 نانومتر؛ یعنی، هزار بار کوچکتر از ضخامت یک برگ کاغذ، تولید کنند. این ساختار متشکل از لایههای پپتیدی است که بسیار شبیه به پپتیدهای طبیعی در داخل سلولهاست که پروتئینها را بوجود میآورند. پپتیدها برای ساخت نانوساختارهای حامل دارو، مناسب هستند چراکه هم به آسانی ساخته میشوند و هم بسیار شبیه به مواد طبیعی زیستی هستند. بنابراین میتوانند در سیستمهای زیستی به خوبی عمل کنند.
محققان با افزودن پروبهای فلوئورسانس به نانوگُلهای پپتیدی خود، توانستند آنها را تا درون سلول، مسیریابی کنند. آنها همچنین عنصر فلورین را به ساختار خود افزودند تا بدین طریق سلول فریب بخورد و آنها را به عنوان عامل خارجی تلقی نکند. بدین ترتیب مواد درون نانوساختارها به قلب سلول حمل شده و در محل مناسب رها میگردند.
این روش در آینده میتواند، نقش مؤثری را در تشخیص و درمان بیماریهایی نظیر سرطان ایفا کند.
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله