روشهای جدید درمان دیابت، جایگزین انسولین میشوند

روشهای جدید درمان دیابت، جایگزین انسولین میشوند
مبنای بیشتر درمانهای دیابت ورود انسولین به بدن است، اما این روش بیشتر با علائم دیابت سروکار دارد. محققان و شرکتها در سالهای اخیر دلیل ریشهای دیابت را هدف گرفتهاند. تحریک یا جایگزینی سلولهای پانکراس که مسئول تولید انسولین هستند، در صدر این تلاشها است.
هنگامی که سلولهای پانکراس که به سلولهای بتا معروفند توسط سیستم ایمنی نابود شده یا تولید کافی انسولین را متوقف کنند، نتیجه دیابتهای نوع ۱ و ۲ خواهد بود. کمپانیهای بزرگ – از غول اروپایی صنعت دارو Novo Nordisk تا استارتاپهای مختلف مانند Semma Therapeutics در کمبریج – قصد دارند سلولهای بنیادی را مهندسی کرده و سلولهای بتای پانکراس را برای تولید انسولین توسعه دهند.
دیگر محققان از جمله Bruno Doiron در مرکز علوم درمانی دانشگاه تگزاس به یک درمان تزریقی متشکل از سه مولکول (آنزیم گلوکوکیناز، پروتئینی بنام PTP1B و یک فاکتور رونویسی تنظیمکننده ژن) امیدوار هستند که میتواند تشکیل سلولهای بتا را تحریک کند. قرار است این کار از طریق یک استارتاپ پیگیری شود. مولکولهای ذکرشده از طریق یک روش ژن درمانی با قرار دادن در یک ویروس اصلاح شده و تزریق مستقیم به پانکراس تجویز میشوند. این شرکت که Syner-III نام دارد امیدوار است با افزایش بودجه ۱۰ میلیون دلاری آزمایشهای بالینی خود را تکمیل کند.
دیگر کمپانیها مانند Novartis نشان دادهاند گروهی از ترکیبات بنام aminopyrazine ها میتوانند در داخل یک قرص قرار گرفته و منجر به سلولهای بتای بیشتر و در نتیجه تولید انسولین در موش شوند؛ با این حال تعمیم نتایج به انسان نیاز به تلاشهای بیشتر دارد.
نویسنده: محمد رضازاده
☑️ منبع