روشهای کنترل کرمهای آفت

کرم آفت fall armyworm با نام علمی Spodoptera frugiperda به طور گستردهای در آفریقا و آمریکا دارای پراکندگی است. این آفت به دلیل خسارتهای فراوانی که به محصولات کشاورزی به خصوص ذرت وراد میکند، همیشه مورد توجه محققین بوده است.
چرخه زندگی این کرم، از تخم و لارو تا پروانه بالغ، بین یک تا سه ماه طول میکشد و در دوره لاروی است که بیشترین خسارت را به محصولات زراعی وارد میکند. کنترل این کرم بسیار چالش برانگیز است، چرا که تولیدمثل سریع با تعداد تخم زیاد دارند، میتوانند در فواصل طولانی مهاجرت کنند، میان برگها پنهان شوند و در مواردی گفته شده که میتوانند نسبت به آفتکشها نیز مقاومت نشان دهند.
در سال ۲۰۱۶ این کرم در آفریقا مشاهده شد و به شدت روی محصولات ذرت اثر گذاشت. اکنون این اولینبار است که یک آفت که دو سال پیش در آفریقا گزارش شده بود، در آسیا یافت میشود. در حال حاضر زمینهای کارناتاکا (Karnataka) میزبان این آفت است. گفته میشود این آفت به محصولات دیگری مانند ارزنها و شالیزارها نیز هجوم آورده است.
کرم Fall armyworm که ساقه ذرتها را میخورد، روی تمام محصول اثر میگذارد. یکی از مسئولین دپارتمان کشاورزی میگوید: “آفت در زمینهای ذرت ناینانکولام (Nainankulam) در منطقه پاتوکوتای تالوک (Pattukkottai taluk) در محصولات ۲۰ روزه یافت شد. این آفت کلروفیل گیاهان را خورده و برگها را سفید میکند.”
همچنین در موارد دیگر میتوان سوراخهای بیضی شکلی را در برگ مشاهده کرد که ناشی از خورده شدن آنها توسط آفت است. به علاوه این کرم در مرحله سوم تا ششم لاروی، ساقه محصولات را میخورد و به دنبال آن، محصولات کوچکتر نیز تحت تأثیر قرار میگیرند. بعضی از مسئولین، استفاده از آفتکشهای زیستی مانند bacillus thuringiensis (Bt) ،beauveria bassiana و metarhizium anisopliae را پیشنهاد میکنند تا از انتشار این آفات جلوگیری کنند. آنها همچنین روشهای مدیریت ترکیبی آفت مانند شخمزنی تابستانه، کاهش استفاده از کود نیتروژنی، کاشت اولیه هماهنگ شده و از بین بردن لاروها در مزارع را توصیه میکنند.
✅ لینک خبر
✅ لینک مقاله