بیوتکنولوژی محیط زیستبیوتکنولوژی میکروبیفناوری های همگرا

روش جدید تشخیص باکتری اِ.کلای در آب

✅ نوشیدن آب سالم یک نیاز است، اما گاهی دشوار. پژوهشگران دانشگاه واترلو (University of Waterloo) آزمون مبتنی بر کاغذ (DipTest) برای تشخیص اِ.کلای در آب توسعه دادند.


? برجسته‌ترین نکته در مورد این آزمون سادگی بسیار در ساخت و استفاده آن است. این آزمون شامل نواری از کاغذ واتمن است. یک قسمت با گلوکز برای جذب باکتری پوشش داده شده است. هنگامی‌ که باکتری‌ها به کاغذ می‌رسند، با خاصیت مویینگی در نوار فرو می‌روند تا به ناحیه واکنشی برسند (قسمت‌های دیگر نوار شامل یک مانع آب‌گریز برای توقف سلول‌ها هست). منطقه واکنشی شامل محیط رشد LTB و گالاکتوز قرمز است. ترکیبی که برای تولید رنگ قرمز توسط آنزیم بتا_گالاکتوزیداز توسط اِ.کلای تجزیه می‌شود. آزمون غوطه‌وری می‌تواند نتیجه مثبت را طی 65 دقیقه برای نمونه‌هایی بین 10 تا 100 هزار باکتری اعلام کند.

? این روش محدودیت‌هایی نیز دارد. این آزمون می‌تواند نتیجه‌ای مثبت با 200CFU/ml اِ.کلای بدهد. اگرچه روش‌های کاغذی مشابه می‌توانند تا 5 یا 10CFU/ml را تشخیص دهند. مطمئناً غلظت باکتریایی در نمونه‌های محیطی بسیار متفاوت خواهد بود و به فرض با خوردن کمتر از 200CFU/ml باکتری به‌آسانی بیماری ایجاد بشود. نمونه‌های محیطی همچنین شامل انواع دیگری از باکتری‌هاست (بدون در نظر گرفتن قارچ‌ها و…)؛ بنابراین آن‌ها آزمایش کردند که آزمون چقدر می‌تواند اِ.کلای را در نمونه‌های شامل باکتری‌های دیگر B.subtilis, E. faecalis, یا S. enterica پیدا کند. نمونه‌هایی که تنها شامل این باکتری‌ها (بدون اِ.کلای) بودند، نتیجه‌ای مثبت ندادند؛ و وقتی اِ.کلای افزوده شد نتیجه مثبت بود.

? روش آزمون غوطه‌وری در مکان‌های دوردست بسیار کاربردی است و یک فرد می‌تواند با این روش بفهمد چقدر آب برای استفاده سالم است یا نه. به‌ ویژه، این روش برای سنجش کیفیت آب استخرهای شنا، دریاچه‌ها، رودها و سواحل بسیار کاربردی است. سیستم آزمون غوطه‌وری متداول می‌تواند با توسعه بیشتر در ردیابی دیگر باکتری‌ها و پاتوژن‌ها و استفاده در نمونه‌های غیرآبی مثل شیر، شراب، آب‌میوه و… و غذاهای صنعتی (گوشت یخی و پنیر) تکمیل شود.

?ترجمه: فاطمه بیدکی

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن میکروبی صنعتی محیط زیست
☑️عضویت در کانال زیست فن

روش جدید تشخیص باکتری اِ.کلای در آب – اخبار زیست فناوری

برچسب‌ها
نمایش بیشتر

علی چوپانی

بیش از 4 سال است که در کنار دیگر دوستان در مجموعه زیست‌فن هستم. زیست شناسی خوندم ولی به خاطر علاقه خودم به وب و سئو در حال حاضر مدیریت سایت زیست‌فن و نظارت بر سئوی محتواهای تولیدی در زیست‌فن رو به عهده دارم. اینجا خانه‌ی ماست، به ما سر بزنید!

نوشته‌های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشـت + دو =

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن