بیوتکنولوژی کشاورزیتنش های غیر زندهخشکی

روش خود خشک سازی عامل بقای حشرات آفریقایی

✅ گروهی از دانشمندان، به روند تکاملی بقاء حشره Polypedilum vanderplanki در دوره‌های خشکسالی پی برده‌اند. این تیم تحقیقاتی کشف کردند که پروتئینی سازگار شده به بقاء حشره طی شرایط بی‌نهایت خشک کمک می‌کند. یافته‌های آن‌ها منجر به فاش‌ شدن برخی از راز‌های مربوط به روند خود خشک سازی شد. نتایج همچنین چگونگی کسب عملکردی جدید توسط این پروتئین حفاظت شده را نشان داد.? Polypedium vanderplanki حشره‌ای غیر مکنده است که در مناطق نیمه خشک آفریقا نظیر نیجریه و اوگاندا یافت می‌شود. مشابه با سایر پروانه‌ها، لاروهای این حشره در گودال‌های آب در حال خشک شدن زندگی می‌کنند. به منظور بقاء تحت شرایط خشکی منطقه، آن‌ها قادر به ورود به حالت آنهیدروبیوزیس هستند. شرایطی که به موجب آن یک موجود زنده به طور کامل خشک شده و فرایندهای بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی آن متوقف می‌شود. برای ورود به این حالت، آب بدن لارو با دی‌ساکارید ترهالوز جایگزین می‌شود. در این حالت، یک لارو برای سال‌ها می‌تواند در برابر تنش و استرس خشکسالی به دلیل اثرات نیتروژن مایع و استون دوام آورد. اگرچه تاکنون، نحوه و چگونگی تنظیم ژن‌های مسئول فرایند خود خشک‌سازی ناشناخته مانده است.

? پژوهشی که توسط این گروه تحقیقاتی انجام گرفت منجر به کشف پروتئین فعال کننده ژن‌هایی که به لارو Polypedium vanderplanki برای ورود به حالت آنهیذروبوزیس کمک می‌کنند شد. این گروه استفاده از آنالیز‌های بیوانفورماتیکی به منظور پیش‌بینی را آغاز کرده و بعدها نتایج خود را با آزمایش تأیید کردند. به خصوص، طی این مطالعه آن‌ها یکی از بازیگران مرکزی در این فرایند که یک فعال کننده پروتئین شوک حرارتی است را شناسایی کردند. عملکرد‌های این پروتئین که به خوبی در بسیاری از موجودات زنده شناخته شده است و عموماً باعث پاسخ به استرس در طیف وسیعی از موجودات زنده از مخمر تا انسان می‌شود. با این حال، لارو Polypedium vanderplanki این پروتئین را با هدف خدمت به نیاز‌های بقایی خود سازگار کرده است.

? به گفته نویسنده اصلی مقاله در واقع این حشره پروتئین را برای نیاز‌های منحصر به فرد خود سازگار کرده است. این نمونه مثالی جالب از انعطاف سیستم‌های تنظیمی به ویژه نوع حفاظتی آن‌ها است . با این وجود نتایج این تحقیق تنها گام اول است. پروتئین یافت شده تنها حدود ۳۰ درصد از ژن‌هایی که در فرایند خشک کردن لارو درگیر هستند را فعال می‌کند. آن‌چه که سبب فعال شدن بقیه ژن‌ها شده و چگونگی تنظیم فرایند عکس- برای مثال برای خروج لارو از این حالت- هنوز مبهم و ناشناخته مانده است.

?ترجمه: مهسا جلیلی منش

لینک خبر
لینک مقاله
عضویت در زیست فن کشاورزی
عضویت در کانال زیست فن

روش خود خشک سازی عامل بقای حشرات آفریقایی – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن