رژیم غذایی پر چرب در دوران بارداری و مشکلات روانی در فرزندان

✅ تحقیقات جدید در یک مدل حیوانی نشان میدهد که رژیم غذایی پرچرب نه تنها باعث مشکلات جسمی در مادران باردار شده، بلکه رشد مغزی و سیستم هورمونی نوزادانشان را نیز تغییر میدهد و تأثیرات درازمدت بر رفتارشان دارد. در واقع رژیم غذایی نامناسب در دوران بارداری ارتباط مستقیمی با اختلالات روانی فرزندان مانند اضطراب و افسردگی دارد.
این مطالعه بر روی پریماتهای غیرانسانی انجام گرفت و نشان داد که تغییرات رفتاری فرزندان در ارتباط با نارسایی رشد سیستم سروتونین مرکزی در مغز میباشد. این تأثیر حتی با ارائه رژیم غذایی سالم در نوزادان در سالهای اولیه زندگی نیز جبران نمیشود. مشاهدات قبلی حاکی از ارتباط چاقی مادر با طیف وسیعی از مشکلات روانی و اختلالات رشد عصبی در کودکان بود. تحقیقات جدید برای اولین بار نشان داد که رژیم غذایی پرچرب، موجب ایجاد مشکلات روانی درازمدت در فرزندان پریماتهای غیرانسانی میشود.
محققان ۶۵ زن ژاپنی را به دو دسته تقسیم کردند: یک دسته دارای رژیم غذایی پرچرب و دسته دیگر رژیم کنترلشده در دوران بارداری داشتند. با بررسی و مقایسه رفتارهای شبه اضطراب در میان ۱۳۵ فرزند، مشخص شد که بروز اضطراب در فرزندان زنانی که در معرض رژیم غذایی پرچرب بودند، نسبت به گروه کنترل بیشتر است. بررسی تفاوتهای فیزیولوژیکی بین دو گروه نشان داد که رژیم غذایی پرچرب در هنگام بارداری و در اوایل رشد، موجب اختلال در رشد نورونهای حاوی سروتونین (انتقالدهنده عصبی که برای رشد مغزی ضروری است) میشود.
یافتههای جدید نشان میدهد که رژیم غذایی حداقل مانند استعداد ژنتیکی در اختلالات عصبی مانند اضطراب یا افسردگی، اهمیت دارد. دانشمندان همیشه به ارتباط بین چاقی و بیماریهای جسمی مانند بیماریهای قلبی توجه میکردند، اما این تحقیقات به وضوح تأثیرات آن بر مغز را نشان داد. محققان بر این باورند که تجهیز منابع عمومی جهت ارائه غذای سالم و مراقبتهای قبل و بعد از زایمان به همه خانوادهها از ردههای اجتماعی-اقتصادی مختلف میتواند اختلالات روانی را در نسلهای آینده کاهش دهد.
?ترجمه: مرضیه عزیزی
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن