بیوتکنولوژی کشاورزیبیوتکنولوژی محیط زیستفناوری های همگرا

ریزجلبکهای دریایی، منبع غذا و انرژی آینده ی بشر!

ریزجلبکهای دریایی، منبع غذا و انرژی آینده ی بشر!

✅ آب و هوا، تامین انرژی و تامین غذا سه دغدغه چالش برانگیز قرن هستند. این درحالی است که راه حلهای موجود برای کاهش اثر تغییرات دمای هوا و تامین انرژی و نیازهای غذایی با هم درتضاد هستند. به طورمثال در مورد BECCS یا Bio-energy with carbon capture and storage ، درعین حال که در مقیاس وسیع برای تامین انرژی تجدید پذیر و غذا استفاده می شود، عامل جذب منفی CO2 در اتمسفر و بسیاری از مشکلات محیطی برای زمین، مواد غذایی و آب است.


در مقابل، استفاده از ریزجلبکهای دریایی در مقیاس وسیع صنعتی می تواند طیف وسیعی از نیازهای جامعه را در راستای سازگار با محیط زیست تامین کند. کشت صنعتی ریزجلبکهای دریایی یا به اختصار ICMM، از طریق تامین سوخت زیستی هیدروکربن مایع برای صنایع حمل و نقل هوایی و دریایی باعث کاهش سوخت های فسیلی میشود. به منظور تهیه این سوخت زیستی دانشمندان ریزجلبکهای تازه کشت داده شده را برداشت کرده و سپس ازلیپیدهای استخراج شده ی آنها به عنوان سوخت استفاده می کنند. زیست توده باقی مانده به دلیل پروفایل غنی از اسید آمینه، اسیدچرب امگا3، ویتامین ها و غیره نسبت به زیست توده حاصل از سویا از ارزش غذایی بالاتری برخوردار است و قابلیت استفاده به عنوان تغذیه حیوانات مزرعه یا آبزی پروری را دارد.

رشد کافی برای حصول سوخت کنونی جهان درمجموع نیازمند مساحتی در حدود یک سوم ایالت تگزاس آمریکا است که همزمان به میزان 10 برابر پروتئین تولید شده از سویا طی یک سال (چیزی حدود 2.4 میلیارد تن) پروتئین تولید می کند. فرایندی که به ازای آن جذب سالانه CO2 از 40 گیگاتن در سال، که مربوط به سوزاندن سوختهای فسیلی است، به 28 گیگا تن در سال، با استفاده از سوخت حاصل از ریزجلبک ها می رسد. میزان اختلاف به دلیل این است که بخشی از مقدار CO2 ای که توسط اتمسفر با سوزاندن این سوخت ها جذب می شود، معادل میزانی است که برای رشد ریزجلبک ها از اتمسفر گرفته می شود.

مزیت سوم این است که مزارع مورد نیاز برای کشت، از این نظر که نیازمند شرایط مشابه زمین های زراعی و آب شیرین نیستند، دغدغه ای بوجود نمی آورند.

✅ ترجمه: نجمه سید کتولی

☑️ لینک خبر
☑️ عضویت در زیست فن
☑️ عضویت در زیست فن میکروبی صنعتی محیط زیست

نمایش بیشتر

علی چوپانی

بیش از 3 سال است که در کنار دیگر دوستان در مجموعه زیست‌فن هستم. زیست شناسی خوندم ولی به خاطر علاقه خودم به وب و سئو در حال حاضر مدیریت سایت زیست‌فن و نظارت بر سئوی محتواهای تولیدی در زیست‌فن رو به عهده دارم. اینجا خانه‌ی ماست، به ما سر بزنید!

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

− هفـت = 1

دکمه بازگشت به بالا
بستن