ریزرباتها، راهی نزدیک تا ورود به عرصه درمان دارند

✅ طبق نظر دانشمندان امروزه میتوان رباتهای کوچکی را که از راه دور هدایت میشوند برای تشخیص و درمان بیماری در قسمتهایی از بدن انسان که دسترسی به آنها دشوار است طراحی کرد.
?در آزمایشهای انجامشده توسط محققین، تعدادی از رباتهایی که چند میلیونیم متر که حدودا بهاندازه یک سلول خون است طول دارند، بهصورت مغناطیسی به قسمتهایی از معده موشها هدایت شدند. این رباتها با کشیدن روکشی ذرات مغناطیسی روی جلبکهای ریز ساخته شده بودند.
?ردیابی رباتها در بافتهای نزدیک به سطح پوست، با تصویربرداری از درخشندگی طبیعی جلبکها و در بافتهای عمیقتری که دسترسی به آنها دشوارتر بود، با تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) امکانپذیر بود.
دانشمندان اظهار میدارند که یافتههای آنها میتواند منجر به پیدا کردن راهی برای انتقال دارو به قسمتهایی از بدن شود که درمان آنها در غیر این صورت دشوار است.
?رباتها میتوانند تغییرات شیمیایی مربوط به شروع بیماری در قسمتهای مختلف بدن را حس کنند که این مسئله میتواند موجب سودمندی بالقوه آنها هنگام جستجو و تشخیص بیماری از راه دور باشد. میکروربات فوق توسط یک تیم بینالمللی از محققان به سرپرستی دانشگاه هنگکنگ، به صورتی سازگار با بافتهای زنده تولید شده است. این میکروربات میتواند بهراحتی در مایعات زیستی مانند خون رقیق و مایعات شکمی شناور شوند.
?مدتزمان عملکرد و فروپاشی زیستی رباتها در بدن میتواند متناسب با تنظیم ضخامت پوشش ساختهشده آنها باشد. در بررسیهای آزمایشگاهی، مشخصشده که این میکرورباتها در طول فروپاشی زیستی، از درون هسته جلبکی خود ترکیباتی قوی آزاد میکنند که میتوانند بهصورت انتخابی به سلولهای سرطانی حمله کنند، درحالیکه لطمهای به سلولهای سالم نمیرسانند. محققان میگویند تحقیقات بیشتر مشخص میکند که آیا این فرایند دارای پتانسیل درمانی هست یا خیر.
?این تحقیق که نتایج آن در مجله Science Robotics منتشر شده، با همکاری دانشگاههای ادینبورگ و منچستر انجام شده است.
?به بیان کی ژو از دانشکده مهندسی دانشگاه ادینبورگ که روی این تحقیق کار میکند: «یک ربات با مقیاس کوچک که میتوان آن را از راه دور هدایت کرد، بهآسانی قابلردیابی است و به شکلی بیضرر فروپاشی زیستی میشود و میتواند بهصورت بالقوه بر بسیاری از چالشهای ایجادشده در درمانهای با حداقل حالت تهاجمی غلبه کند. ما امیدواریم که این کشف، راه را برای ایجاد روشهای سودمند تشخیص و درمان هموار سازد.»
?ترجمه: زهرا حردانی
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن