شناسایی ریسکفاکتورهای مشترک ژنتیکی آسم، تب یونجه و اگزما

✅ در یک بررسی بینالمللی بزرگ، بیش از ۱۰۰ فاکتور خطر ژنتیکی شناسایی شده که مشخص میکند چرا برخی افراد به آسم، تب یونجه و اگزما مبتلا میشوند.
?دکتر مانوئل فررا دانشمند سرپرست این پروژه از مرکز تحقیقات پزشکی QIMR Berghofer میگوید: «این اولین تحقیقی بود که بهطور اختصاصی برای یافتن ریسک فاکتورهای ژنتیکی مشترک بین این سه عارضه آلرژیک رایج، انجام گرفته است.»
?این محقق میافزاید: «آسم، تب یونجه و اگزما بیماریهای آلرژیکی هستند که هرکدام بخشی متفاوتی از بدن (ریهها، بینی و پوست) را هدف قرار میدهند. ما قبلا میدانستیم که این بیماریها در بسیاری از جهات مشابهاند. بهعنوانمثال ما میدانستیم که این سه بیماری ریسک فاکتورهای ژنتیکی مشترکی دارند. چیزی که ما نمیدانستیم این بود که این فاکتورها در کجای ژنوم واقع شدهاند.»
?به گفته دکتر فررا: «دانستن این موضوع از آنجا حائز اهمیت است که بفهمیم اختلال در عملکرد کدام ژن خاص باعث ایجاد این حساسیتها میشود. همچنین به ما کمک میکند که درک کنیم اساساً چرا آلرژیها ایجاد میشوند و ما را قادر خواهد ساخت که به سرنخهای جدیدی برای پیشگیری و درمان آنها دست پیدا کنیم. ما ژنوم ۳۶۰۸۳۸ فرد را مورد آزمایش قرار دادیم و ۱۳۶ مکان مجزا در ژنوم آنها، که محل وقوع این ریسک فاکتورها بودند، را شناسایی کردیم.»
?اگر شما هم مثل خیلیها بدشانس باشید و این ریسک فاکتورها را از والدین خود به ارث برده باشید، آنگاه در معرض ابتلا به هر سه این حساسیتها قرار خواهید گرفت.
?این پژوهشگر ادامه میدهد: «فعال بودن این ۱۳۶ ریسک فاکتور ژنتیکی بستگی به خاموش یا روشن بودن ۱۳۲ ژن اطرافشان دارد. ما تصور میکنیم که این ژنها خطر ابتلا به آسم، تب یونجه و اگزما را با تأثیر بر چگونگی عملکرد سلولهای سیستم ایمنی بدن، افزایش میدهند.»
?این محققین موفق به شناسایی چندین دارو شدهاند که به اعتقاد آنها، میتوانند برخی از این ژنها را مورد هدف قرار داده و از این طریق آلرژیها را درمان کنند.
?این بررسی همچنین امکان تأثیر فاکتورهای زیستمحیطی را بر خاموش یا روشن بودن این ژنها، مورد آزمایش قرار داده است.
?نتایج این مطالعه در مجله معتبر Nature Genetics منتشر شده است.
?ترجمه: مریم باورساد
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن