آلزایمرمطالعات پایه

زمان به وقت ساعت بیولوژیک بدن

ساعت بیولوژیک بدن ما غالباً مورد توجه قرار نمی‌گیرد. اگرچه ما به‌صورت ناخودآگاه اکثراوقات در مورد آن‌ها صحبت می‌کنیم زمانی که می‌گوییم: “من خیلی خوشحالم” و یا زمانی که احساس ناخوشایندی داشته باشیم در مکالمات خود به آن اشاره می‌کنیم. اما به نظر می رسد که ساعت بیولوژیک بدن، یک نیروی موثر در حفظ سلامتی ما است. دانشمندان در مطالعه‌ای از ابداع نوعی آزمایش خون صحبت می‌کنند که به‌گفته آن‌ها قادر است زمان بدن انسان را تشخیص دهد. این تست خون TimeSignature نام داشته و می تواند در عرض یک ساعت و نیم زمان بیولوژیکی فرد را ارزیابی کند.


جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی در سال گذشته به سه دانشمند آمریکایی در زمینه ریتم شبانه روزی تعلق گرفته‌است. آن‌ها تاثیر ریتم شبانه روزی را روی احساس و نحوه عملکرد انسان مورد بررسی قرار دادند. مطالعه این محققان نشان می‌دهد که ژن‌های مرتبط با ساعت‌های بدن نقش کلیدی در بسیاری از فرآیندهای بدن از سطوح هورمون‌ها و درجه حرارت بدن گرفته تا سیکل خواب و بسیاری از اعمال رفتاری ایفا می‌کنند. در حال حاضر این‌گونه به نظر می‌رسد که قریب به ۳۰ تا ۵۰ درصد ژن‌های ما خصوصاٌ ژن‌های متعلق به سیستم ایمنی بدن به‌واسطه ریتم‌های سیرکادین کنترل می‌شوند.

دکتر Braun اذعان دارد که: “شواهد حاکی از آن هستند که اختلالاتی نظیر افسردگی، دیابت، بیماری قلبی و آلزایمر با ساعت بدن شما مرتبط هستند.” بنابراین، آیا می‌توان زمان فیزیولوژیکی فرد را تشخیص داد؟ چگونه؟

بدن شما چه زمانی را نشان می‌دهد؟

دانشمندان در مطالعه‌ای از ابداع نوعی آزمایش خون صحبت می‌کنند که به‌گفته آن‌ها قادر است زمان بدن انسان را تشخیص دهد. این تست خون TimeSignature نام داشته و می تواند در عرض یک ساعت و نیم زمان بیولوژیکی فرد را ارزیابی کند. یکی از مزایای احتمالی این تکنیک آن است که می تواند به پزشکان در زمان صحیح تجویز انواع داروهای مختلف نظیر قرص فشار خون یا شیمی درمانی کمک کند. با تعیین بهترین زمان برای مصرف دارو، دوز مصرفی داروها کاهش یافته و بدین‌طریق میزان عوارض جانبی نیز تقلیل می‌یابد.

استفاده از نمونه های خون برای تعیین زمان بدن انسان، ایده جدیدی نیست. اما پیش از این، می‌بایست از فرد در ساعات مختلفی در طول روز نمونه‌گیری به‌عمل می‌آمد، که این فرآیندی بسیار پرهزینه و غیر عملی بود. اما به‌کمک تکنیک جدید، کافی است تنها دوبار خون‌گیری صورت گیرد. اما، چگونه محققان توانستند این فرآیند را به طرز چشمگیری ساده سازی کنند؟

هوش مصنوعی

محققان نمونه های خون را هر دو ساعت از یک گروه از افراد جمع آوری کردند. سپس به کمک داده‌های به دست آمده از نمونه‌گیری‌های قبلی، و طراحی یک الگوریتم در کامپیوتر، درصدد تحلیل ۲۰،۰۰۰ ژن مختلف و زمان بیان آن‌ها برآمدند. مطالعات آتی این محققان با تمرکز بر تعیین زمان بیولوژیکی افرادی است که ساعت‌های بدن آن‌ها با زمان واقعی هماهنگ نیستند، خواهدبود.

لینک خبر
لینک مقاله

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن