بیوتکنولوژی صنعتیبیوتکنولوژی محیط زیستبیوتکنولوژی میکروبیفناوری های همگرا

ساخت باکتری مصنوعی با قابلیت تکثیر و ترجمه DNA غیرعادی!

✅در جدیدترین شماره مجله Nature، یک ارگانیسم نیمه‌ مصنوعی جدید معرفی شده که قادر است اطلاعات ژنتیکی غیرطبیعی ساخت بشر را در خود نگهداری و در صورت لزوم بازیابی کند. این باکتری می‌تواند به‌عنوان یک سکوی جدید برای ساخت پروتئین‌ها و موارد مشابه و جدید به کار رود.


?در سال ۲۰۱۴ فلوید رامزبرگ و همکارانش یک سویه نیمه‌ مصنوعی باکتری Escherichia coli را توصیف کردند که کد ژنتیکی بسط‌یافته آن، علاوه بر چهار نوکلئوتید طبیعی که به شکل مارپیچ دوتایی DNA جفت می‌شوند، شامل دو نوکلئوتید غیرطبیعی هم می‌شد.

?این باکتری می‌تواند از کد ژنتیکی تغییر‌یافته خود نگهداری و آن‌ را تکثیر کند، اما این‌که آیا می‌توان از نوکلئوتیدهای غیرطبیعی هم مانند DNA طبیعی برای کدنویسی پروتئین استفاده کرد یا نه، هنوز مشخص نشده بود. حالا اما رامزبرگ و دیگر نویسندگان این تحقیق موفق شده‌اند نشان دهند که این باکتری، نوکلئوتیدهای غیرطبیعی را هم به همان خوبی نوکلئوتیدهای طبیعی، رونویسی و ترجمه می‌کند تا از این طریق پروتئین‌های حاوی آمینواسیدهای غیرطبیعی را سنتز کند!

?این ارگانیسم نیمه مصنوعی قادر به ساخت پروتئین‌هایی است که حاوی آمینواسیدهای غیرطبیعی هستند و این کار را به همان خوبی پروتئین‌های حاوی آمینواسیدهای طبیعی، انجام می‌دهد. ساخت چنین ارگانیسم‌هایی که برای تولید پروتئین‌های اصلاح‌شده غیرطبیعی طراحی شده‌اند، یکی از اهداف قدیمی علم بیولوژی مصنوعی بوده است.

?این تحقیق راه دانشمندان را برای مهندسی پروتئین‌های جدید حاوی آمینواسیدهای غیرطبیعی، هموار کرده و مسیری تازه برای تولید مواد درمانی، پلاستیک‌های جدید و موادی از این قبیل گشوده است.

?ترجمه و بازنویسی: محمدرضا دلفیه

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن میکروبی صنعتی محیط زیست
☑️عضویت در کانال زیست فن

ساخت باکتری مصنوعی با قابلیت تکثیر و ترجمه DNA غیرعادی! – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن