آبزی پروریخوراک ماهی

سازگاری فعالیت آنزیم‌ های گوارشی با جیره غذایی در گربه ماهی

شناخت پروفایل آنزیم‌های گوارشی طی مراحل اولیه زندگی، و انطباق آن با جیره غذایی در نظر گرفته شده برای گونه‌ها، در درک فیزیولوژی تغذیه‌ ای آن‌ها امری ضروری به حساب می‌آید. این شناخت به تعیین زمان مناسب غذادهی دستی و بهینه‌سازی ترکیب جیره غذایی کمک خواهد کرد و در نهایت موجب بهبود میزان رشد، بقا و کیفیت لارو می‌گردد.


در مطالعه انجام شده توسط گروهی از محققین، سیستم گوارشی لارو گربه ماهی گونه Pseudoplatystoma punctifer مورد بررسی قرار گرفت و فعالیت آنزیم‌های گوارشی روده، پانکراس و معده، منعکس‌کننده تغییرات عملکردی مرتبط با سیر رشد و تکامل دستگاه گوارش و جیره غذایی بود.

برای ارزیابی تکامل عملکرد سیستم گوارشی این گونه گربه ماهی، فعالیت آنزیم‌های اصلی روده (آلکالین فسفاتاز، N آمینو‌پپتیداز، مالتاز و لوسین-آلانین پپتیداز)، آنزیم‌های پانکراس (تریپسین، کیموتریپسین، پروتئاز قلیایی کل، لیپاز و آمیلاز فعال صفراوی) و آنزیم‌های معده (پپسین) تجزیه و تحلیل شدند.

روش کار در این مطالعه بدین صورت بود که لارو‌ها در یک سیستم گردش آب مدار بسته از ۴ تا ۲۷ روز پس از لقاح با تراکم اولیه ۹۰ لارو، دمای ۲۷ درجه سانتی‌گراد و دوره نوری ۲۴D مورد بررسی قرار گرفتند. لاروها ۴ تا ۱۷ روز پس از لقاح با ناپلی آرتمیا (Artemia nauplii) تغذیه شدند. سپس در طول ۳ روز با خوراک فرموله شده آزمایشگاهی (محتوی ۴۵% پروتئین خام، ۱۰% چربی خام، ۸% کربوهیدرات خام) تغذیه شده و تا پایان آزمایش با جیره غذایی مشابه غذادهی گردیدند.

الگوی رشد نمایی گربه ماهی گونه‌ Pseudoplatystoma punctifer، میزان رشد متفاوتی را به صورت یک مرحله کند از هچری تا ۱۲ روز پس از لقاح (۰/۱۸ ± ۱۲/۰۲ میلی متر TL) و یک مرحله سریع تا پایان مطالعه ۲۷ روز پس از لقاح (۱/۱۱ ± ۳۵/۸ میلی متر TL) نشان داد.

علت رشد آهسته و کند در مرحله اولیه بدین صورت بیان شد که انرژی این مرحله برای توسعه اندام‌های گوارشی مورد استفاده قرار گرفته، در حالی که پس از رشد و سیر تکامل سیستم گوارشی، انرژی صرف رشد شده است. هم‌چنین محققین عنوان کردند که در مرحله لاروی استفاده از ناپلی آرتمیا نیاز‌های تغذیه‌ ای این گونه را برآورده نمی‌کند.

با توجه به اطلاعات بافت‌شناسی و عملکردی به دست آمده از این مطالعه، عملکرد سیستم گوارشی در ۱۲ روز پس از لقاح، اندازه لارو‌ها به ۰/۱۸ ± ۱۲/۰۲ میلی متر TL رسیده است. این موضوع نشان‌ دهنده عبور از مرحله لاروی به مرحله جوانی (از هضم قلیایی به اسیدی) در این گونه گربه ماهی است.

تغییرات مشاهده شده در فعالیت آنزیمی از ۱۷ روز پس از لقاح (اندازه بیشتر از ۱۷ میلی متر TL)، منعکس‌کننده سازگاری دستگاه آنزیمی با جیره غذایی جدید ارائه شده است.

Rate this post
منبع
Aquaculture
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن