چرا سرطان بیضه به شیمیدرمانی، خوب پاسخ میدهد؟

✅محققین دانشگاه کرنل قدم بزرگی به سمت پاسخ به یک سؤال کلیدی در تحقیقات سرطان برداشتهاند: چرا سرطان بیضه حتی بعد از پخش شدن آن در بدن بهخوبی به شیمیدرمانی پاسخ میدهد؟
?در این رابطه، بهعنوانمثال لانس آرمسترانگ که یک دوچرخهسوار حرفهای بود، مبتلابه سرطان بیضهای بود که به ریه و مغز او هم سرایت کرده بود، اما بعد از یک دوره شیمیدرمانی سنتی کاملاً بهبود یافت. کلید چنین موفقیتی ظاهراً در سلولهای بنیادی سرطان بیضه نهفته است که بیش از دیگر انواع سرطان به شیمیدرمانی حساس هستند. توضیح اینکه چرا سرطان بیضه تا این حد به شیمیدرمانی حساس بوده و پاسخ میدهد، میتواند درنهایت به ما یک نمای کلی برای درمان دیگر سرطانها که مقاومت بیشتری دارند، بدهد.
?این تحقیق گروهی که نتایج آن اخیرا در مجله Cell Reports منتشرشده، همچنین ثابت میکند که ریسک ابتلا به سرطان بیضه از دوران جنینی مشخص میشود. این تحقیق شواهدی را ارائه داده که این فرضیه را که سرطان بیضه در انسان در طول دوره جنینی آغاز شده و به مدت ۱۸ تا ۳۵ سال در حالت نهفته باقی میماند را تایید میکند.
?رابرت ویز، استاد علوم پزشکی زیستی کالج دامپزشکی کرنل و محقق ارشد این مطالعه میگوید: «تحقیق ما درک جدیدی از دلیل پاسخگویی سرطان بیضه به شیمیدرمانی ارائه میکند. فرآیندی که همیشه موردتوجه متخصصان قرار داشته است اما دلیل آن تا به امروز مشخص نشده بود».
?اغلب انواع تومورها حاوی جمعیت مشخصی از سلولها هستند. بخش کوچکی از این سلولها، سلولهای بنیادی هستند که قادر به ایجاد تومورهای جدید از یک سلول منفرد هستند و در اغلب سرطانها بسیار به درمان مقاوماند. در اغلب موارد، انواع دیگر سلولهای تومور در طول درمان کشته میشوند، اما سلولهای بنیادی سرطانی، زنده مانده و سپس با تولید تومورهای جدید باعث میشوند که سرطان دوباره عود کند.
?ویز میگوید: «وقتی سلولهای بنیادی سرطان بیضه در معرض شیمیدرمانی قرار میگیرند، حتی نسبت به دیگر سلولهای تومور نیز به شیمیدرمانی حساستر میشوند. این حقیقت که سلولهای بنیادی سرطان بیضه تا این حد به درمان حساساند، مشخص میکند که چرا روند درمان در این نوع سرطان، موفقیتآمیزتر است».
?ترجمه: مریم باورساد
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن