کشف ژنهای جدید برای ارزیابی شانس ابتلا به سرطان سینه

✅کشف ۷۲ متغیر ژنتیکی جدید در بزرگترین مطالعه ژنتیکی که تاکنون در دنیا در مورد سرطان سینه انجامشده، شواهد جدیدی از احتمال ابتلای زنان به این بیماری را نشان میدهد.
?محققین انستیتو تحقیقات پزشکی Berghofer این مشارکت بینالمللی بزرگ را سرپرستی کردهاند که طی آن دادههای مربوط به ۲۷۵ هزار زن در سراسر دنیا جمعآوری، آزمایش و آنالیز شده است.
?پروفسور گئورگیا چنویکس ترنچ، هماهنگکننده دپارتمان زیستشناسی محاسباتی و ژنتیک انستیتوی Berghofer، دراینباره میگوید در یکی از مراحل این تحقیق، ۶۵ متغیر ژنتیکی جدید یافت شدهاند که میتوانند زنان را مستعد ابتلا به سرطان سینه کنند.
?او همچنین بیان کرده در مرحلهای دیگر از تحقیق، هفت متغیر ژنتیکی دیگر نیز کشف گردیدهاند که زنان را بهطور خاص برای سرطان سینه فاقد گیرندههای استروژن، مستعد میکنند و اغلب وضعیت سلامتی فرد را بدتر مینمایند، زیرا این نوع سرطان به درمان با داروهایی مانند تاموکسیفن پاسخ نمیدهد.
?پروفسور چنویک ترنچ درباره این کشف میگوید: «این تحقیق کمک میکند تا دریابیم چرا برخی زنان بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند و ما برای ارزیابی این ریسک باید دنبال چه نشانگرهای ژنتیکی در بیمار بگردیم. ما میدانیم که سرطان سینه براثر برهمکنشهای پیچیدهای بین این متغیرهای ژنتیکی و محیط به وجود میآید. حالا کشف این نشانگرهای جدید، تعداد متغیرهای شناختهشده مرتبط با سرطان سینه را به حدود ۱۸۰ عدد میرساند. امید ما این است که در آینده قادر باشیم این متغیرهای ژنتیکی را مورد آزمایش قرار دهیم تا بتوانیم رویکردهای پیشگیرانه و درمانی را به زنانی که ممکن است دارای ریسک بالاتری برای ابتلا به سرطان سینه باشند، انتقال دهیم.»
?بر اساس یافتههای این پژوهش که در مجلههای Nature و Nature Genetics منتشر شدهاند، میتوان با بررسی ژنهای مرتبط با خطر ابتلا به سرطان سینه، غربالگری بهتری را انجام داد و داروها و همچنین روشهای درمانی جدیدی را برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری تجویز کرد.
?ترجمه: مریم باورساد
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن