بیوتکنولوژی پزشکیبیوتکنولوژی داروییسرطان

استفاده از هماهنگی میان سرعت همانندسازی DNA و تولید نوکلئوتیدها برای کشتن سلول‌های سرطانی

✅ سلول‌ها در طول زندگی خود تقسیم می‌شوند و سلول‌های جدیدی را به وجود می‌آورند. در این فرآیند، به اندوخته ثابت از واحدهای سازنده DNA برای تشکیل رشته‌ای جدید از آن نیاز است. محققان دانشگاه کپنهاگ دانمارک نشان داده‌اند که چگونه سلول‌ها این فرآیند را تنطیم می‌کنند تا بیماری ایجاد نشود. همچنین نشان داده‌اند که چگونه می‌توان این روند را کنترل کرد و چگونه می‌توان از آن برای کشتن سلول‌های سرطانی استفاده کرد. نتیجه این مطالعه در مجله Science منتشر شده است.


? DNA در سلول‌های‌ انسانی از واحدهای نوکلئوتیدی ایجاد شده که توسط آنزیم RNR (ریبونوکلئوتید ردوکتاز) تشکیل می‌شود. محققان تاکنون اطلاعی در مورد چگونگی هماهنگی میان میزان نوکلئوتیدهای لازم برای همانندسازی DNA و عملکرد آنزیم RNR به دست نیاورده‌اند.

? محققان دانشکده بهداشت و علوم پزشکی دانشگاه کپنهاگ جریان و تنظیم نوکلئوتیدها را تعیین کرده‌اند. جریان نوکلئوتیدها با همانندسازی DNA هماهنگی دارد و زمانی که ناهماهنگی وجود داشته باشد، سلول فرآیندی را در پیش می‌گیرد تا هر دو را هم‌ترازکند. هنگامی که آنزیم RNR از هماهنگی خارج شده است، مکانیزمی وجود دارد که همانندسازی DNA را کند می‌کند اما قبل از آن که ذخیره نوکلئوتیدها بیش از حد کاهش یابد.

? سلول‌ها به تغییرات کوچک در جریان نوکلئوتیدها واکنش نشان می‌دهد. اگر تولید نوکلئوتیدها متوقف شود، یک سیگنال شیمیایی شامل گونه‌های فعال اکسیژن (ROS) پیام کند شدن همانندسازی DNA را می‌فرستد. ارتباط بین میزان نوکلئوتیدها و سرعت همانندسازی DNA ممکن است زیرا نقاطی از ژنوم که به صورت فعال DNA را کپی می‌کند دارای پروتئینی به نام PRDX2 است که این تغییر شیمیایی را حس می‌کند.

? در این هنگام، پروتئین PRDX2 شتاب‌دهنده‌ای به نام TIMELESS را از DNA رها می‌کند و این رهایش فرآیند همانندسازی DNA را کند می‌کند. در این حالت نوکلئوتیدها تولید می‌شوند تا با سرعت همانسازی DNA هماهنگ شوند. از این رو، نوکلئوتید به میزان کافی تولید می‌شود تا ژنوم بدون اشتباه کپی شود.

? محققان نشان داده‌اند که می‌توان سیگنال شیمیایی مربوط به کاهش تولید نوکلئوتیدها را غیرفعال کرد. در چنین شرایطی، سلول نمی‌تواند سرعت همانندسازی را کاهش دهد. محققان پیشنهاد می‌کنند که این امر مانع تکثیر سلول‌های سرطانی می‌شود زیرا نسبت به سرعت بالای تکثیر آسیب‌پذیر هستند.

? سلول‌های سرطانی DNA خود را به آرامی تکثیر می‌کنند زیرا ژنوم غیر طبیعی دارند و همانندسازی DNA باید بر موانع بسیاری غلبه کند. هنگامی که توانایی تکثیر آرام ژنوم از آن‌ها گرفته می‌شود، چون نمی‌توانند بر حجم بالای جهش‌ها غلبه کنند سلول‌های سرطانی می‌میرند.

? ترجمه: ریحانه خالقی

لینک خبر

لینک مقاله

عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی

عضویت در کانال زیست فن

سرعت همانندسازی DNA و تولید نوکلئوتیدها برای کشتن سلول‌های سرطانی – اخبار زیست فناوری

 

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن