سرنخهایی از گذشته ی وحشی انگور از طریق مطالعات ژنومی

✅ حدود ۲۲۰۰۰ سال پیش انسانها میوههایی را مصرف میکردند که امروزه موجب لذت میلیونها مصرف کننده شراب در سراسر جهان میشود: انگور. محققان از مقایسه ژنومهای توالی یابی شده انگورهای وحشی و اهلی اوراسیایی به شواهدی دست یافتند که نشان میدهد مردم پیش از آن که انگور را به عنوان یک محصول کشاورزی اهلی کرده باشند، از حدود ۱۵۰۰۰ سال قبل آن را مصرف میکرده اند.
?مانند اغلب گیاهان، تصور میشد انگور حدود ۷۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ سال پیش کشت شده باشد اما بررسیها حاکی از آن است که ارتباط انسان با انگور میتواند به پیش از این تاریخ برگردد. دادهها نشان میدهد که انسانها پیش از آغاز کشت انگور، تا مدتها آنها را از محیط جمع آوری میکرده اند. اگر این درست باشد، به مثالهای کوچک ولی در حال افزایشی که بیان میکند انسانها پیش از شروع کشاورزی حساب شده، تاثیر گسترده ای بر اکوسیستم داشته اند، اضافه خواهد شد.
?امروزه از نظر اقتصادی، انگور مهم ترین محصول باغبانی در جهان است، اما با مرور دادههای تکاملی، دانشمندان دریافته اند که جمعیت انگور تا پیش از دوره اهلی سازی، که شروع به رشد و برداشت آن برای شراب شده، دائما کاهش یافته است. این زوال طولانی میتواند منتج به فرایندهای ناشناخته طبیعی شود یا به این معنی باشد که انسانها مدتها قبل از فرایند اهلی کردن، شروع به مدیریت جمعیتهای طبیعی کرده باشند.
?دادههای این مطالعه نشان میدهد که تغییر چندین ژن مهم در هنگام اهلی سازی نقطه عطفی برای این میوه بوده است. این ژنها شامل برخی ژنهای دخیل در تعیین جنسیت و برخی مربوط به تولید قند میشد. این تغییرات به تعریف انگور با عنوانی که امروز آن را میشناسیم، و احتمالا گسترش محصول در سراسر جهان قدیم کمک کرد. علاوه بر این، محققان دریافتند که ژنومهای جدید انگور حاوی جهشهای مضر بالقوه نسبت به اجداد وحشی هستند. این جهشها با توجه به تکثیر از طریق تولید مثل جنسی، تجمع پیدا میکند. برای قرنها، تولید انگور از طریق جنسی بوده است. شناسایی این جهشهای مضر بالقوه ممکن است برای اصلاح گران انگور مفید باشد.
?ترجمه: نوروزی
☑️لینک خبر