عفونت ویروسی

سرکوب ماکروفاژها توسط ویروس زیکا

در مقاله ای که Stem Cell Reports منتشر کرده است، استاد علوم زیست شناختی هنگلی تانگ، و پژوهشگر فوق دکتری ژیانشه لانگ، روی تفاوت‌ها میان ویروس زیکا و دنگی آنالیزی عمیق انجام داده اند. این دو ویروس‌ از لحاظ ظاهری بسیار شبیه‌اند. هر دو آن‌هاتوسط پشه منتقل شده و مواد ژنتیکی شان به طور مشابهی سازمان بندی می‌شوند. با این وجود، زیکا در نفوذ به موانع طبیعی بدن در مقابل عفونت ها بهتر عمل کرده و ردپایی از اثرات ویرانگر در جنین‌های آلوده به جای می گذارد.


تانگ توضیح داد: «ما به یک جنبه ویژه نگاه کردیم که آیا ویروس زیکا به علت توانایی بهترش در انتشار در بدن، نبست به دنگی، فضای بیشتری را اشغال می‌کند یا خیر؟»

تانگ و لانگ دریافتند که زیکا در عبور دادن ویروس‌ها در سراسر بدن، زمانی که اکثر ویروس‌ها متوقف می‌شوند، یک توانایی منحصر به فرد دارد و این به احتمال زیاد به یک سلول ایمنی به نام ماکروفاژ مرتبط است.

این سربازان سیستم ایمنی اساسا هرگونه ماده خارجی یا باقی مانده سلول، سلول‌های سرطانی و میکروب‌ها را که پروتئین‌های مناسب با سلول‌های سالم بدن را تولید نمی‌کنند، می‌بلعند. ماکروفاژها معمولا درون جریان خون در حرکت‌اند و زمانی که یک ویروس حمله می‌کند، آن ها در محل بیماری جمع شده تا با آن مبارزه کنند.

این اتفاق زمانی رخ می‌دهدکه دنگی وارد بدن می‌شود. با این حال، پژوهشگران دریافتند زمانی که زیکا وارد بدن می‌شود، چنین اتفاقی نمی افتد.

پژوهشگران در آزمایشگاه تانگ، ماکروفاژها را از سلول‌های بنیادی رشد دادند. و سپس این سلول‌ها را در معرض ویروس زیکا یا ویروس دنگی قرار دادند. ماکروفاژ‌ها سپس تحت آزمایشی قرار گرفتند که تحرک سلول‌های آلوده را اندازه گیری می‌کرد.

در آزمایش دنگی، هنگامی که ماکروفاژها در یک نقطه توقف می‌کردند تا با عفونت مبارزه کنند، اساسا بی‌حرکت می‌شدند. با این حال، آن‌هایی که به ویروس زیکا آلوده شده بودند، توانایی مهاجرت‌شان را در اسلایدهای شیشه‌ای حفظ کردند.

تانگ توضیح داد: «این موضوع می‌تواند دلیل تاثیر بالای زیکا باشد. در یک پستاندار، ماکروفاژهای مملو از زیکا به حرکت در جریان خون ادامه خواهند داد.»

وی افزود: «آن‌ها به ماکروفاژها می چسبند تا به بخش‌های دیگر بدن برده شوند. به علاوه، ظاهرا ویروس زیکا فعالانه توانایی ماکروفاژها را در انجام وظایف معمولشان در مبارزه با بیماری ها، سرکوب می‌کند.»

سرانجام تانگ به این سوال رسید که آیا ویروس زیکا، با توانایی بالا در انتشار در بدن، از این ماکروفاژهای آلوده برای عبور از سد جفت، سد خونی‌مغزی و سد بیضه نیز استفاده می‌کند یا خیر. درواقع اگر متوجه شویم زیکا چگونه از این موانع عبور می‌کند، آنگاه می‌توانیم برای حفاظت از افراد، اقدامات متقابل بیشتری را انجام دهیم.

✳️ مترجم: آزاده داودی

لینک خبر‍

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن