سقط مکرر جنین به علت آسیب DNAی اسپرم

آسیب DNAی اسپرم میتواند یکی از عوامل تأثیرگذار در افزایش تعداد دفعات سقط جنین باشد. این عامل حتی میتواند بیشتر از مشکلات ناباروری که در زنان مشاهده میشود در حاملگی نقش داشته باشد. نتیجهی این تحقیق در نشست غدد درونریز که هر ساله در New Orleans برگزار میشود، ارائه گردیده است.
حدود ۱ تا ۲ درصد از زوجها مبتلا به سقط مکرر جنین یا (RPL (recurrent pregnancy loss میباشند. سقط جنین در آنها به طور پیدرپی و به تعداد دفعات ۳ یا بیشتر پیش از هفتهی بیستم بارداری، اتفاق میافتد.
در مطالعهای که صورت گرفتهاست، زنان مبتلا به سقط مکرر جنین تحت مراقبت و آزمایشهای متعددی قرار گرفتند تا علل این حادثه در آنها مورد ارزیابی قرار گیرد اما بسیاری از نمونهها دلیل مشخصی نداشتند. در این آزمایش مردان مورد ارزیابی قرار نگرفتند. در حالی که ما میدانیم اسپرم نقش بسیار مهمی در شکلگیری جفت در جنین دارد.
مطالعهای با هدف ارزیابی میزان آسیب در DNAی اسپرم مردانی که همسر آنها مبتلا به سقط جنین بودند، طراحی گردید. محققان در این مطالعه، ۵۰ مرد سالم که همسرانشان سقط جنین را تجربه نکرده بودند را با ۶۳ مرد که همسرانشان تجربه سقط جنین را داشتند، مقایسه کردند. آنها در این مطالعه به اندازهگیری میزان هورمونهای جنسی نظیر تستوسترون، بررسی تعداد و فعالیت اسپرمها در زیر میکروسکوپ، اندازهگیری میزان تخریب DNAی اسپرم، اندازهگیری میزان مادهای با ماهیت شیمیایی که گونههای فعال اکسیژن(ROS) نامیده میشود و نیز برخی آزمایشهای مولکولی دیگر در هر دو گروه، پرداختند. گونههای فعال اکسیژن قدرت تخریب سلولها نظیر سلولهای اسپرم موجود در مایع منی مردان را داراست.
محققان دریافتند که DNAی اسپرم مردان مبتلا به RPL به میزان ۲ برابر نسبت به مردان سالم آسیب دیده است. همچنین مردان مبتلا در سلولهای خود در مقایسه با مردان سالم به میزان ۴ برابرگونههای فعال اکسیژن دارند.
این مطالعه نشان میدهد که مردان نیز میتوانند نقش مؤثری در سقطهای مکرر جنین، داشته باشند و همچنین میتواند دریچهای باشد به سوی ساخت داروهایی که در آینده بتوانند در متوقف ساختن تخریب DNAی اسپرم نقش داشته باشند و در درمان و کاهش ابتلا به RPL مؤثر باشند.
امروزه متخصصان غدد نقش اساسی در حل بسیاری از مشکلات سلامت ایفا میکنند. از دیابت و چاقی گرفته تا ناباروری و سرطانهای مرتبط با هورمونها. انجمن غدد داخلی، قدیمیترین و بزرگترین سازمانی است که در آن دانشمندان، تحقیقات خود را به حوزهی هورمون اختصاص دادهاند.