سلولهای بنیادی مغز روند پیری را در موش کند میکنند

✅ سلولهای بنیادی مغزی که در ناحیه هیپوتالاموس قرار دارند، سرعت زوال مغز و استحکام عضلات را کاهش میدهند.
مطالعات قبلی نشان داده بودند هیپوتالاموس در روند پیری نقش دارد، اما اخیراً دیده شده سلولهای بنیادیِ آن، روند پیری را آهسته میکنند. محققان یافتهاند که در طی پیر شدن موش، سلولهای بنیادی هیپوتالاموس کاهش مییابند. وقتی ویروسهای از بین برنده این سلولها را وارد بدن موش کردند به نظر آمد موشها زودتر پیر میشدند. آنها همچنین زودتر از موشهای همسن خود مردند. سپس سلولهای بنیادی هیپوتالاموس یک موش تازه متولدشده را به مغز موشی میانسال وارد کردند، بعد از چهار ماه این موشها از موشهای عادی همسن خود عملکرد عضلانی بهتری داشتند. آنها همچنین بهطور متوسط،۱۰% بیشتر از موشهای عادی عمر کردند .
محققان کشف کردند که سلولهای بنیادی مولکولهای microRNA کنترلکننده بیان ژن را به مایع مغزی نخاعی آزاد میکنند. با تزریق این microRNAها به درون مغز موشها علائم پیری در آنها کند شد. هنوز مشخص نیست کدام یک از هزاران نوع microRNA تولیدی، در پیری نقش دارند. قدم بعدی این است که این سلولهای بنیادی را با سایر مکانیسمهای فیزیولوژیک پیری ارتباط دهند. مثلاً این سلولها ممکن است نقشی در تنظیم نورونهای ترشحکننده GnRH ها (که توسط هیپوتالاموس ترشح میشود و در پیری نقش دارد) داشته باشند.
پژوهشگران در تلاشند که بفهمند آیا microRNAها میتوانند از سلول وارد جریان خون شوند و از این طریق انتقال یابند یا خیر. مسئلهای که احتمالاً در مورد درمانهای ضد پیری وجود دارد این است که باید در سنین میانسالی انجام شوند پیش از اینکه فرد از نقطه برگشتپذیری علائم پیری عبور کند.
?ترجمه: مهرنوش لک
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن