دستیابی به راز تصمیم گیری سلول های بنیادی

✅ سلول های بنیادی جنینی توانایی قابل توجهی برای تبدیل به هر نوع سلول را دارند این سلولها برای تبدیل شدن به یک سلول به طور مثال یک سلول کبدی یا یک سلول قلبی باید بارها و بارها میان مسیرهای تمایزی تصمیم بگیرند. چگونگی تصمیم گیری آن ها تا حد زیادی ناشناخته است. یک گروه بین المللی شامل متخصصان بیوفیزیک اکنون مطالعات خود پیرامون فرایند تصمیم گیری را با جزئیات بی سابقه ای به تصویب رسانده اند.
? سلول های بنیادی جنینی پتانسیل بسیار بالایی برای درمان های پزشکی، مانند ترمیم بافت های بیمار یا برای تولید داروهایی در حیطه پزشکی شخصی دارند. برای استفاده از سلولهای بنادی برای درمان به سلولهایی نیاز است که به سلولهای بالغ مشخص شده ای تبدیل شوند که این موضوع چالش برانگیز است. در یک آزمایش که سمیت کبد آزمایش میشود نباید شامل سلولهای کلیه باشد. برای درک و کنترل فرایند بلوغ بهترسلولهای بنیادی جنینی یک تیم از دانشمندان از لیدن، اوترخت و بوستون مسیر تبدیل سلول های بنیادی به انواع سلولهای بالغ را در یک زمان مشخص نمودند.
⭕️ توالی یابی RNA
? محققان این پروژه یک روش انقلابی جدید برای سلول های بنیادی جنینی اعمال کردند: توالی یابی RNA هر تک سلول. این تکنیک میتواند فراوانی و توالی مولکول های RNA سلول های هر فرد را اندازه گیری کند. ترکیب مولکول های RNA مشخصه هر سلول است و شبیه یک کارت تجارتی ژنتیکی عمل میکند!ژنهایی که در یک نوع سلول خاص مهم هستند، توسط بسیاری از مولکولهای RNA نمایان می شوند، در حالی که ژنهای دیگر غیر فعال هستند.
? این گروه تحقیقاتی با استفاده از توالی RNA یک الگوی دینامیک پیچیده پیدا کردند. هنگامی که آنها سلولهای بنیادی را در معرض اسید رتدنوئیک قرار دادند که یک مولکول سیگنال مهمی است، سلولهای بنیادی در ابتدا به شیوه ای مشابه واکنش دادند. بعد از ۲۴ ساعت، جمعیت سلولی در دو گروه تقسیم شد که تا پایان آزمایش ۴ روزه ادامه داشت. به عبارت دیگر، سلول های بنیادی بین دو نوع سلول های جایگزین تصمیم گرفتند. این آزمایش نشان داد که پروتئین ها در این فرآیند دخیل هستند و به تصمیم گیری سلولی در سطح مولکولی کمک می کنند.
? این مطالعات توالی جدید، گام مهمی در جهت درک تکوین جنین است؛ به این دلیل که تقسیم جمعیت اولیه همگن فرایندی اساسی است که تمام انواع سلولهای بدن ما از یک تخم مرغ تحریک شده ایجاد میشود.
?ترجمه و بازنویسی: عاطفه السادات محسن زاده
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن