بیوتکنولوژی صنعتیبیوتکنولوژی محیط زیستبیوتکنولوژی میکروبی

سنتر کاتالیست آلومینا از فویل‎های آلومینیومی زباله برای تولید سوخت‌های زیستی

سنتر کاتالیست آلومینا از فویل‎های آلومینیومی زباله برای تولید سوخت‌های زیستی سنتر کاتالیست آلومینا از فویل‎های آلومینیومی زباله برای تولید سوخت‌های زیستی

✅هر ساله در بریتانیا حدود ۲۰,۰۰۰ تن فویل آلومینیومی به صورت زباله وارد محیط‌زیست می‌شود که حجم عظیمی از آن دفن می‌شود و مقداری از آن هم سوزانده می‌شود. به تازگی محققان دانشگاه کوئینز بلفاست، موفق شدند از طریق این زباله‌ها به کاتالیست مناسب برای تولید سوخت زیستی دست یابند. این راهکار می‌تواند جهت حل بحران جهانی زباله و انرژی مفید باشد.


?در این پروژه محققان به کمک زباله‌های آلومینیومی به γ-Al2O3 (آلومینا) با حفراتی در سایز نانو و مِزو دست یافتند که حتی به نسبت نوع رایج آن سطح داخلی بیشتر، حجم حفرات بیشتر، و خاصیت اسیدی بیشتری دارد. برای این منظور در ابتدا محققان از زباله‌ها کریستال AlCl3.6H2O و Al(NO3)3.9H2O تولید کردند که با کمک آنالیزهای مختلف، ساختارشان بررسی گردید. کریستال‌های حاصل شده خلوص %۱۰۰ داشتند. با کمک فرایندهای رایج تولید کاتالیست ( و یا پایه متخلخل)، می‌توان از طریق این کریستال‌ها به آلومینا رسید. آلومینای حاصل شده به علت حضور کلر دارای سایت‌های اسیدی است، بنابراین می‌تواند در واکنش‌های اسیدی نقش کاتالیزری داشته باشد.

?محققان به کمک این کاتالیست واکنش دهیدراسیون متانول به دی‌متیل‌اتر را انجام دادند. دی‌متیل‌اتر یک نوع سوخت زیستی است که انتظار می‌رود در قرن ۲۱ام فراگیرترین سوخت زیستی شود. نتایج حاکی از آن بود که آلومینای جدید از آلومیناهای سابق، فعالیت کاتالیستی بیشتری نشان می‌دهد.

?ماده اولیه آلومینای رایج از سنگ معدن بوکسیت حاصل می‌شود، که عمدتا معادن آن در غرب آفریقا، غرب هند و استرالیا است. فرایند استخراج از سنگ معدن منجر به صدمات محیط‌زیستی فراوانی می‌شود. استفاده از روش جدید تولید آلومینا علاوه بر مزایای اقتصادی‌، از روش رایج بسیار محیطزیستی‌تر است؛ چرا که منبع اولیه آن فویل‎های آلومینیومی زباله است. هزینه تولید آلومینا به روش رایج ۳۰۵ پوند به ازای هر کیلوگرم است، در حالی که در روش جدید به ازای هر کیلوگرم آلومینا به ۱۲۰ پوند هزینه نیاز است. اقتصادی‌تر بودن این روش و کمکی که در دفع آلودگی‌های اشاره شده می‌کند، می‌تواند تولید صنعتی سوخت‌های زیستی را به واقعیت نزدیک‌تر کند.

?ترجمه: سینا سلطانی

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن میکروبی صنعتی محیط زیست
☑️عضویت در کانال زیست فن

سنتر کاتالیست آلومینا از فویل‎های آلومینیومی زباله برای تولید سوخت‌های زیستی – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن