سنجش غبارهای بیولوژیک در جو

سنجش غبارهای بیولوژیک در جو
✅ در جهان ما، ذرات بیولوژیک و مواد غیربیولوژیک میتوانند بر روی جو تاثیر بگذارند. تحقیقات پیشین از توانمندی برخی آئروسلها در شکلگیری یخ و ابرها در تروپوسفر حکایت دارد. اما به علت ویژگیهای شیمیایی خاص جو و سختی مطالعه آن، اطلاعات کافی از میزان تاثیر ذرات بیولوژیک بر آب و هوا در دسترس نبود. محقیقن گروه زمین دانشگاه MIT، موفق شدند روشی را با دقت بالا برای تفکیک ذرات بیولوژیک(بیوآئروسل) از غیربیولوژیکها بیابند.
در تحقیقات انجام شده اطلاعاتی مبنی بر حضور کمتر از یک درصدی این ذرات در نواحی بالایی تروپوسفر به دست آمد؛ حضور بیوآئروسلها در این منطقه میتواند بر آبوهوا و شکلگیری ابرها موثر باشد. بیوآئروسلها زیرمجموعهای از آئروسلهای جوی به حساب میآیند و از باکتریها، اسپورهای قارچها، مخمرها، ویروسها، گردهها و برخی مواد دیگر محیطی سرچشمه میگیرند.
آنچه این ذرات زیستی را برای دانشمندان جذاب کرده است توانایی بالقوه آنها برای تشکیل ابرهای یخی سیروس بوده که تاثیر زیادی روی آبوهوا داشته و در بازتاب، جذب و عبور نور خورشید منعکس شده از زمین نیز موثر خواهد بود. این در حالی است که تصور بر این بود چون این ذرات سهم کمی در جو دارند نمیتوانند تاثیر چندانی را بر روی آبوهوا بگذارند.
تا به امروز جمعآوری در مورد بیوآئروسلها کار دشواری بود زیرا روشهای اندازهگیری آنها چندان دقیق نبودند و به دلیل خواص شیمیایی مشابهشان با دود وآئروسلهای غیر ارگانیک شناسایی سختی داشتند. آئروسلها به محض ورود به تروپوسفر به لحاظ شیمیایی و فیزیکی با آن چیزی که قبلا بودند متفاوت خواهند شد و بسته به محل، فصل، آبوهوا و ارتفاعشان شرایط اندازهگیریشان متفاوت خواهند بود. اخیرا دانشمندان تکنیکی را مطرح کردند که ترکیبی از آنالیز ذرهای و اسپکتومتری جرمی لیزری بود. در این جا از ذرات منفرد اسپکترومتری جرمی برای خارج کردن و یونیزه کردن آئروسلها در یک زمان استفاده شد؛ که بعد از شکسته شدن و ایجاد خوشه با دستگاه شناسایی میشوند. در این تکنیک هر آئروسل با کمک طیفی که بازتابدهنده ترکیبات آئروسل است شناسایی میشود.
نتایج این تحقیقات در بررسی تغییرات اقلیمی زمین و کنترل شرایط جوی ناخواسته بسیار با ارزش خواهد بود.
?ترجمه: زمزم جوادی
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن میکروبی صنعتی محیط زیست
☑️عضویت در کانال زیست فن