بیوتکنولوژی محیط زیست

کشف نوع جدیدی از سنگ اپال، تشکیل‌شده توسط جلبک دریایی

| کشف نوع جدیدی از سنگ اپال، تشکیل‌شده توسط جلبک دریایی

✅ دانشمندان نوع جدیدی از اپال تشکیل‌شده توسط جلبک دریایی را کشف کردند. بازتاب نور روی این سنگ‌ها تلالو زیبایی مشابه با سنگ‌های قیمتی ایجاد می‌کند. اساس تشکیل این سنگ‌ها نانوذرات خودسامان است که در زمان بازتاب نور، رنگ‌های زیبایی از خود تولید می‌کند. نانوذرات نفت با کنار هم قرار گرفتن به صورت خود به خودی، باعث ایجاد این پدیده‌ی زیبا می‌شوند. رنگ‌های منتشره از اپال‌ها آبی و سبز روشن است که شفافیت فوق‌العاده‌ای دارند.


تحقیقات توسط دانشگاه Bristol کشور انگلستان انجام شده و در Science Advances به چاپ رسیده است. این پژوهش توسط شورای پژوهشی اروپا (ECR) و شورای پژوهشی مهندسی و علوم فیزیکی کشور انگلستان (EPSRC) تأمین مالی شده است.

❇ در دهه‌ی گذشته، نانوتکنولوژیست‌ها قادر به ساخت فضاهای مصنوعی از نانو‌کره‌های شیشه‌ای مشابه شده‌اند اما به نظر می‌رسد که جلبک دریایی نیز قادر به ساختن چنین اپال‌هایی در سلول‌های خود است. به نحوی اگر کسی در کشور انگلستان این جلبک دریایی شگفت‌انگیز را ببیند، از رنگ‌های زیبای آن شگفت‌زده خواهد شد. از کارایی اپال‌ها می‌توان به کاربردشان برای کارشناسان علم اپتیک اشاره کرد که با ورود نور سفید به درون آن‌ها، از این اجسام برای نشان دادن راستای نور در جهات‌های مختلف استفاده می‌کنند.

❇ از اپال‌ها با لفظ «رنگین کمان» نیز یاد می‌شود و معمولاً در سرتاسر منطقه‌ی ساحلی اروپا از جمله بریتانیا موجود هستند. نکته‌ی قابل توجه درباره‌ی آن‌ها این است که می‌توانند به صورت خودکار نور خود را کنترل کنند و حتی آن را خاموش کنند! و یا با توجه به میزان نور خورشید کارایی خود را تنظیم کنند. ساختار براق اپال‌ها به طور طبیعی در سنگ‌های قیمتی نیز مشاهده می‌شود. اپال‌ها نه از شیشه بلکه از قطرات ریز نفتی تشکیل شده‌اند. اپال‌ها سطح نور را کنترل می‌کنند و این ممکن است به جلبک دریایی کمک کند تا سطوح مختلف نور در هنگام بارش زیاد و یا کم‌آبی را کنترل کنند.

❇ آقای Nathan Masters دانشجوی دکتری در دانشکده‌ی فیزیک و علوم زیست‌شناسی دانشگاه Bristol کشور انگلستان با درخشش نور بر روی جلبک دریایی متوجه شد که نمایش رنگ‌هایی شبیه به رنگین کمان ناپدید شد، اما وقتی که در شرایط تقریباً تاریک مشاهدات خود را انجام داد، رنگ‌های شفاف آبی و سبز دوباره مشاهده شد. با تصویربرداری از جلبک دریایی در اندازه‌ی نانو، تیم تحقیقاتی متوجه شد که جلبک دریایی به صورت خودکار رنگ‌ها را تنظیم می‌کند و حتی با توجه به شرایط موجود، به صورت خودکار خاموش می‌شود.

❇ در یک فرایند ناشناخته‌ی نانوتکنولوژی، سلول‌های حاوی کلرپلاست جلبک دریایی که کمک‌کننده‌ی عمل فتوسنتز هستند، به صورت خودکار قطرات نفتی را به صورت منظم در خود جای داده‌اند. تشکیل اپال‌ها از قطره‌های نفتی یک کشف کاملاً جدید است. اگر نانوتکنولوژیست‌ها بتوانند به خواص دینامیکی این اپال تشکیل‌شده از جلبک دریایی پی‌ ببرند و از آن تقلید کنند، ممکن است در آینده از لحاظ علم زیستی به جایی برسیم که در زمینه‌ی سلول‌های خورشیدی و یا صفحه‌های نمایشگر قابل تنظیم، حرف‌های خوبی برای گفتن داشته باشیم.

? ترجمه : مظاهر سبزی

لینک خبر
لینک مقاله
عضویت در زیست فن میکروبی، صنعتی، محیط زیست
عضویت در کانال زیست فن

۵/۵ - (۱ امتیاز)
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن