بیوتکنولوژی کشاورزی

سیب ‏زمینی‎هایی با توانایی بالقوه برای ارزش افزوده

سیب‏زمینی‎هایی با توانایی بالقوه برای ارزش افزوده - مجله زیست فن سیب ‏زمینی‎هایی با توانایی بالقوه برای ارزش افزوده

✅سیب‎زمینی نه تنها یک وعده‏ی غذایی اساسی و محصول تغذیه‏ ای اصلی در جهان است، بلکه دارای مواد معدنی و فیتوشیمیایی بسیار متنوع با اثرات بالقوه در افزایش سلامت نیز هست. آگاهی از اهمیت این فیتوکمیکالها(مواد شیمیوگیاهی) که از سلول‏ها در برابر عوامل سرطانزا محافطت می‎کنند، در ایجاد محصولات جدید با خصوصیات ظاهری جدید بسیار مهم است. واریته‏های جدید از این سیب‎زمینی (سیب‎زمینی ارغوانی) با میزان بالایی از رنگدانه اخیراً ایجاد شده‎اند. این واریته‎ها به لحاظ درمانی دارای فعالیت آنتی اکسیدانی زیاد و نقش دوگانه می‎باشد: اولاً این ترکیبات برای سلامتی بسیار مفید بوده و ثانیاً این‏که این رنگدانه‏ها به خاطر ایجاد رنگ ارغوانی پررنگ یا قرمز بازارپسندی را به خاطر جذاب بودن افزایش می‏دهد.


ترکیباتی که در این گیاه از طریق مهندسی ژنتیک افزایش یافته، یکی کلروژنیک اسید است که در سلامت انسان و در دفاع گیاهان در مقابل پاتوژن‏ها دخیل است، و دومین ترکیب گروهی از کاروتنوئیدها است که در رنگ زرد پر رنگ دخیل بوده و علاوه برآن بیشتر کارتنوئیدها در سیب‎زمینی به اهمیتشان در سلامت چشم و کاهش خطر ایجاد آسیب‎های ناشی از لکه‎های مربوط به پیری معروف هستند.

میزان، ترکیب و نحوه‎ی توزیع این ترکیبات در این نوع سیب زمینی بستگی به شرایط جوی و نحوه‎ی مدیریت این گیاه زراعی، خاک، بیماری‎ها و آفات دارد.

این تحقیق بخشی از پروژه‏ای است که توسط شرکت NEIKER tecnalia در اسپانیا از سال ۲۰۱۴ با هدف دست‏یابی به واریته‎هایی با سطوح بالایی از ترکیبات زیست‎فعال ( آنتوسیانین،فنول و کاروتنوئیدها) جهت سلامتی بیشتر برای انسان و همچنین سازگاری بهتر خود گیاه به رشد در شرایط منطقه‎ای متفاوت در حال انجام است.

ترجمه : سجاد سبحان وردی

#متابولیت_های_ثانویه #ارزش_غذایی

☑️ لینک خبر
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن

سیب‏ زمینی‎هایی با توانایی بالقوه برای ارزش افزوده – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن