سیب زمینیهایی با توانایی بالقوه برای ارزش افزوده

سیب زمینیهایی با توانایی بالقوه برای ارزش افزوده
✅سیبزمینی نه تنها یک وعدهی غذایی اساسی و محصول تغذیه ای اصلی در جهان است، بلکه دارای مواد معدنی و فیتوشیمیایی بسیار متنوع با اثرات بالقوه در افزایش سلامت نیز هست. آگاهی از اهمیت این فیتوکمیکالها(مواد شیمیوگیاهی) که از سلولها در برابر عوامل سرطانزا محافطت میکنند، در ایجاد محصولات جدید با خصوصیات ظاهری جدید بسیار مهم است. واریتههای جدید از این سیبزمینی (سیبزمینی ارغوانی) با میزان بالایی از رنگدانه اخیراً ایجاد شدهاند. این واریتهها به لحاظ درمانی دارای فعالیت آنتی اکسیدانی زیاد و نقش دوگانه میباشد: اولاً این ترکیبات برای سلامتی بسیار مفید بوده و ثانیاً اینکه این رنگدانهها به خاطر ایجاد رنگ ارغوانی پررنگ یا قرمز بازارپسندی را به خاطر جذاب بودن افزایش میدهد.
ترکیباتی که در این گیاه از طریق مهندسی ژنتیک افزایش یافته، یکی کلروژنیک اسید است که در سلامت انسان و در دفاع گیاهان در مقابل پاتوژنها دخیل است، و دومین ترکیب گروهی از کاروتنوئیدها است که در رنگ زرد پر رنگ دخیل بوده و علاوه برآن بیشتر کارتنوئیدها در سیبزمینی به اهمیتشان در سلامت چشم و کاهش خطر ایجاد آسیبهای ناشی از لکههای مربوط به پیری معروف هستند.
میزان، ترکیب و نحوهی توزیع این ترکیبات در این نوع سیب زمینی بستگی به شرایط جوی و نحوهی مدیریت این گیاه زراعی، خاک، بیماریها و آفات دارد.
این تحقیق بخشی از پروژهای است که توسط شرکت NEIKER tecnalia در اسپانیا از سال ۲۰۱۴ با هدف دستیابی به واریتههایی با سطوح بالایی از ترکیبات زیستفعال ( آنتوسیانین،فنول و کاروتنوئیدها) جهت سلامتی بیشتر برای انسان و همچنین سازگاری بهتر خود گیاه به رشد در شرایط منطقهای متفاوت در حال انجام است.
ترجمه : سجاد سبحان وردی
#متابولیت_های_ثانویه #ارزش_غذایی
☑️ لینک خبر
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن