تکامل، نمایشی از تکنیک بهبود بخشی به شایع ترین آنزیمها

✅گیاهان که میلیونها سال از تکامل آنها میگذرد، با شروع انقلاب صنعتی از ۱۵۰ سال گذشته، به طور چشمگیری تغییر کرده اند. سطح کربن دی اکسید ۵۰ درصد و میانگین دمای جهانی تقریبا ۲ درجه فارنهایت افزایش یافته است. از آنجا که سازگاری طبیعی قادر به حفظ و همراهی با این تغییرات نبوده است، دانشمندان ابزارهایی ساخته اند تا از طریق شبیه سازی و بررسی میلیونها سال تکامل، به سازگاری گیاهان با محیط کمک کند.
?محققان با به کارگیری روشی جدید توانستند برای اولین بار، فرم کارآمد تر آنزیم روبیسکو را که اولین مرحله تثبیت کربن دی اکسید در مسیر فتوسنتز را تسریع میکند، شناسایی کنند. اسپنسر ویتنی گفت: “ما نشان داده ایم که میتوانیم کارایی روبیسکو، توانایی آن در تمایز کربن دی اکسید از اکسیژن، را بهبود بخشیم.” روبیسکو ما سریعتر است و تمایل بیشتری به کربن دی اکسید دارد.
?این تیم با استفاده از تکامل هدایت شده، که اغلب با عنوان تکامل در یک لوله آزمایشی توصیف میشود، ۲۵۰۰۰۰ روبیسکو جهش یافته از سیانو باکتریها را در باکتری های E.coli مهندسی شده که بقای آنها وابسته به کارایی آنزیم است، مورد آزمایش قرار دادند.
هشتاد روبیسکو جهش یافته زنده ماندند، که یازده تا از آنها در تثبیت کربن دی اکسید بسیار کارآمد عمل کردند.
?آنها دریافتند این جهشها به یک ناحیه مشخص که تا پیش از این در روبیسکوی سیانوباکتری شناسایی نشده بود، مربوط است. در حال حاضر آنها امیدوارند تا بتوانند از ترفندهای مشابه برای بهبود روبیسکو در محصولات و افزایش رشد و عملکرد آنها استفاده کنند.
?ترجمه: نوروزی
☑️لینک خبر