زیحسگرها

شناسایی سریع و ارزان SNPs با استفاده از چیپ زیحسگر (بیوسنسور) گرافنی

چندریختی های تک نوکلئوتیدی (single-nucleotide polymorphism، به طور مخفف SNP که اسنیپ خوانده می‌شوند) در توالی ژن، نشانگرهایی برای بسیاری از بیماری های انسانی هستند.


تشخیص اسنیپ ها به صورت ویژه و منحصر به فرد و با حساسیت بالا، امری ضروری جهت اجرا و پیاده سازی پزشکی شخصی (personalized medicine) می باشد.

در روش های توالی یابی DNA در حال حاضر، که شامل تشخیص اسنیپ نیز می شوند، عموما از روش های مبتنی بر آنزیم یا اندازه گیری های بر پایه ی نشان گذاری با مولکول های فلوئوفور، استفاده می شود.

این روش ها عمدتا زمان بر، هزینه بر و نیازمند آماده سازی و تجهیزات آزمایشگاهی می باشند.

محققین دانشگاه کالیفرنیا سان دیگو، با استفاده از پروب “جا به جایی رشته DNA” بر روی یک ترانزیستور اثر میدان گرافنی توانسته اند تشخیص عدم مطابقت تک نوکلئوتید را با ویژگی بالا، به انجام رسانند.

این عدم مطابقت تک نوکلئوتیدی به واسطه تغییر مقاومت ناشی از جا به جایی رشته DNA (و در نتیجه جریان حاصل) در ترانزیستور اثر میدان گرافنی، به دست می آید.

این فناوری حسگر الکتریکی جهت تشخیص اسنیپ ها، بدون استفاده از نشان گذاری و بدون آرتیفکت های حاصل از هیبریداسیون متقابل، امکان شناسایی چند ریختی تک نوکلئوتیدی را به صورت سریع، با حساسیت بالا و در دستگاه های قابل حمل در حد تفکیک تک نوکلئوتیدی فراهم می آورد.

☑️لینک مقاله: yon.ir/n5KI

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن