شناسایی QTL های حساس به دما برای افزایش محصول غده ای در سیب زمینی

✅ در انواع مختلف سیب زمینی، محدوده ی دمای روز ۱۴_۲۲ درجه سانتی گراد برای محصول غده ای مطلوب تر است و با افزایش بیشتر این دما، تولید غده کاهش می یابد یا حتی کاملا متوقف می شود. Almudena Traperomozos موفق به شناسایی QTL های مرتبط با محصول غده ای افزایش یافته در سیب زمینی شد.
?یکی از ژن های منتخب، HSc70 بود که درون نواحی QTL مرتبط با محصول افزایش یافته در یک جمعیت هیبرید دیپلویید سیب زمینی شناسایی شده است. نوع خاص دیگری از الل HSc70 در ارتباط با محصول افزایش یافته در جمعیت یافت شده است. بیان این نوع خاص الل در همان جمعیت، وقتی دما به طور متوسط افزایش می یافت، بسیار بیشتر از بقیه بود.
?این نتایج بیان HSc70 را به عنوان فاکتور مهمی شناسایی کرده است که استقامت محصول را به هنگام افزایش متوسط دما تحت تاثیر قرار می دهد.
#افزایش_محصول
?ترجمه : آذین منصوری
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن