بیوتکنولوژی کشاورزی

صدور مجوز کشت پنبه Bt و ذرت GM توسط دولت اتیوپی

دولت اتیوپی مجوز کشت برخی از محصولات تراریخنه ازجمله پنبه Bt و ذرت GM را در کشور خود صادر کرده است. پنبه Bt و ذرت GM از محصولات اصلاح‌شده ژنتیکی و دارای صفات کشاورزی مطلوب، ازجمله مقاومت به آفات و علف‌کش‌ها می‌باشند.


دولت اتیوپی آخرین کشور آفریقایی است که برای کشت دو محصول تراریخته پنبه Bt و ذرت GM مجوز صادر کرده است. وزیر محیط‌ زیست اتیوپی از مؤسسه تحقیقات کشاورزی درخواست کرد که کشت دو نوع هیبرید پنبه Bt شامل JKCH1050 و JKCH1947 را در این کشور آغاز کنند. ارزیابی تقاضا برای انتشار پنبه Bt در این کشور، براساس تحلیل‌های صورت گرفته توسط کارشناسان و با استفاده از نتایج حاصل از آزمایش‌های میدانی دو فصلی صورت گرفته است. دولت اتیوپی پنبه را به‌عنوان یک کالای استراتژیک مهم در تأمین مواد اولیه برای صنعت در حال رشد نساجی شناسایی کرده است. پنبه نقش مهمی در ایجاد اشتغال در این کشور دارد.

یکی دیگر از محصولاتی که مورد توجه مسئولین این کشور قرارگرفته است، محصول ذرت است. یک مؤسسه تحقیقاتی با همکاری بنیاد فناوری کشاورزی آفریقا، در راستای تحقیق بر روی ذرت، آزمایش‌های میدانی خود را بر روی عواملی چون تحمل به خشکی و مقاومت به حشرات آغاز کرد.

از محصولات مهم و قابل‌توجه در کشور اتیوپی، موز Enset است. Enset یا موز دروغین یک محصول غذایی مهم برای مردم این کشور محسوب می‌شود و دارای ویژگی‌های مهمی چون توانایی تحمل طولانی‌مدت خشک‌سالی، باران‌های سنگین و سیل و مقاومت در برابر این عوامل است. آنچه باعث نابودی این محصول می‌شود یک بیماری به نام پژمردگی باکتریایی است. از بین رفتن Enset سبب می‌شود که امنیت غذایی بیش از ۱۵ میلیون نفر که تغذیه آن‌ها به Enset بستگی دارد، مورد تهدید قرار گیرد. محققان اتیوپی با همکاری مؤسسه بین‌المللی کشاورزی گرمسیری بر روی بیماری پژمردگی باکتریایی Enset و همچنین تولید و توسعه‌ی واریته‌های مقاوم از طریق بیوتکنولوژی کشاورزی مدرن، کار می‌کنند. عدم وجود کلون‌های مقاوم ازنظر پایه ژنتیکی سبب شده است که تلاش‌های تحقیقاتی سیستم‌های ملی برای مدیریت و کنترل پژمردگی باکتریایی Enset با شکست روبرو شود.

☑ لینک خبر

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن