ضرورت وجود باکتریها در روده برای جذب چربی

✅ مطالعات متعدد نشان دادهاست که باکتریها در طی ۲۴ تا ۴۸ ساعت در روده کوچک در پاسخ به مصرف غذاهای پرچرب تقویت میشوند.
?یافتههای این مطالعه نشان میدهد که میکروبها تولید و ترشح آنزیمهای گوارشی را در روده کوچک تسهیل میکنند. آنزیمهای گوارشی، چربی رژیم غذایی را از بین میبرند و باعث جذب سریع کالری میشوند. همزمان، میکروبها ترکیبات زیستفعال را آزاد میکنند. این ترکیبات سلولهای جذبی روده را برای بسته بندی و حمل چربی تحریک میکنند. با گذشت زمان، حضور پایدار این میکروبها میتواند منجر به تغذیه بیش از حد و چاقی شود.
?این مطالعه یکی از اولین مطالعاتی است که نشان میدهد میکروبهای روده کوچک به طور مستقیم هضم و جذب لیپیدها را تنظیم میکنند. این امر میتواند در بالین، به خصوص برای پیشگیری و درمان چاقی و بیماریهای قلبی عروقی کاربرد داشته باشد.
?هدف از این مطالعه ضرورت حضور میکروبها برای هضم و جذب چربی و ارزیابی نقش میکروبهای ناشی از رژیم غذایی بر هضم و جذب چربیها میباشد. این مطالعه بر روی موشهایی که عاری از میکروب بودند و موشهایی که “فاقد یک پاتوژن خاص (SPF) بودند” صورت گرفت. موشهای بدون میکروب حتی در هنگام تغذیه با رژیم غذایی پرچرب قادر به هضم غذا یا چربی نیستند. آنها وزن نگرفتند و سطوح چربی خود در مدفوع آنها افزایش یافت.
?موش های SPF که دارای رژیم غذایی با چربی بالا بودند، وزن خود را افزایش دادند. این رژیم غذایی به سرعت فراوانی میکروبهای خاصی در روده کوچک، از جمله میکروبهای خانوادههای Clostridiaceae و Peptostreptococcaceae را افزایش داد.
?هنگامی که موشهای بدون میکروب دارای میکروبهایی که به هضم چربی کمک میکنند میشوند، به سرعت توانایی جذب چربیها را به دست میآورند. این مطالعه نشان میدهد یک رژیم غذایی با چربی زیاد میتواند باعث ایجاد تغییر در ساختار میکروبی روده کوچک شود. برخی رژیمهای غذایی مانند غذاهای پرچرب ، موجب جذب گونههای باکتری خاص به روده کوچک میشود.
?نتایج نشان میدهد که شاید بتوانیم از پروبیوتیکها یا ترکیبات متابولیتی باکتریها استفاده کنیم تا میزان جذب مواد مغذی را در افراد مبتلا به اختلالات جذب افزایش دهیم.
?مترجم: نگین سعیدی
☑عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی