عامل انسانی سرطان در حیوانات وحشی

ورود آلودگیهای شیمیایی و فیزیکی به اقیانوسها و تخلیه اشعات نیروگاههای هستهای به اتمسفر، سلامت حیوانات وحشی را به خطر انداخته است.
بر اساس یک مطالعه، فعالیتهای انسانی، تغییراتی را در محیط زیست بهوجود آورده که نهایتاً منجر به افزایش نرخ شیوع سرطان در حیوانات وحشی گردیده است.
هماکنون میدانیم برخی ویروسها با تغییر وضعیت محیط زیست خود که همان سلولهای بدن انسان است، شرایط را برای زندگی خود مطلوب میکنند در حالی که در بدن ما آن تغییرات منجر به سرطان میشود. انسانها نیز محیط زیست خود را تغییر میدهند به گونه ای که برای زندگیشان مناسب باشد در حالی که با افزایش میزان سرطان در حیوانات همراه بوده است.
در مطالعهای محققان نشان دادند انسانها به روشهای مختلفی این فاجعه را به بار میآورند که شامل این موارد است: ورود آلودگیهای شیمیایی و فیزیکی به اقیانوسها و آبراهها، تخلیه اشعات نیروگاههای هستهای به اتمسفر و تجمع میکروپلاستیکها در محیط زیست خاکی و آبی.
بهعلاوه مجاورت با حشرهکشها وعلف کشها در زمینهای کشاورزی، آلودگی مصنوعی نوری، کاهش تنوع ژنتیکی و خوردن غذاهای انسان توسط حیوانات هم مشکلاتی را در سلامتی حیوانات ایجاد کرده است.
هرچند در تمام گونه هایی که مورد مطالعه قرار گرفتهاند به طور طبیعی بیماری سرطان وجود داشته اما فعالیتهای مضر انسان سبب افزایش شیوع آن در حیوانات شده است و این تاثیر آدمی ممکن است با عملکرد منفی بر اکوسیستمها به وجود آمده باشد.
? مترجم: پریسا ایلون
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله
☑ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑ عضویت در کانال زیست فن