عامل بیماری درختان پسته سیسیل ایتالیا

عامل بیماری درختان پسته Pistacia vera در سیسیل ایتالیا شناسایی شد. قارچ جدید کشف شده منجر به شانکر و زوال درختان پسته میشود.
سیسیل منطقه اصلی تولید پسته در ایتالیا است که کشاورزان آن از بهار سال ۲۰۱۰، بیماری گیاهی جدیدی را گزارش کردهاند. علائم این بیماری شامل شانکر و زوال درختان پسته است که گاهی اوقات منجر به فروپاشی کل گیاه میشود.
این گروه تحقیقاتی، گیاهان را از مجموع ۱۵ باغ پسته در استانهای کاتانیا، آریجنتو و کلالتاینیستا در ایتالیا موردمطالعه قراردادند. طی این مطالعه علائم بیماری شامل شانکر، پژمردگی گل آذین و کاهش شاخههای درخت، در کنار پوسیدگی ریشه و طوقه شناخته شد. علاوه بر این، دانشمندان یک سری آزمایشهای پاتوژنز را در گیاهان پسته ۵ ساله (Pistacia vera) انجام دادند و قارچ بیماریزایی را که بافت چوبی گیاه را نکروزه میکند، جدا و گونه Liberomyces pistaciae را نیز شناسایی کردند.
محققان میگویند: “بر اساس میزان شیوع بالای بیماریها و فراوانی گونه Liberomyces pistaciae در چندین باغ در سالهای گذشته، ما معتقدیم که L. pistaciae عامل آسیب زننده تولید پسته در سیسیل ایتالیا است.”
محققان از میان ۱۵ باغ بررسیشده، حضور این قارچ را در ده مورد از آنها تشخیص دادند. علائم بیشتر در فصل زمستان و در اواخر بهار مشاهده شد، اما محققان، پاتوژن را در درختان بدون علامت نیز یافتند که نشان میدهد این قارچ دارای دوره کمون است. همچنین رشد کلنی این قارچ تازه شناساییشده آهسته است که با گذشت زمان از سفید تا به قهوهای تیره با ضخامت کم حاشیه سفید رنگ پوشیده میشود.
محققان هشدار میدهند که خطر اصلی برای گسترش و ترویج بیشتر این عفونت، استفاده و توزیع مواد آلوده از گلخانه و صدمات مکانیکی یا زخمهای هرس است.
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله