عوامل مؤثر در اختلال IBD

| عوامل مؤثر در اختلال IBD
✅ محققان آمریکا و انگلستان موفق به کشف ارتباطی بین سم ضد میکروبی آزادشده توسط باکتریهای روده و بیماری التهابی روده (IBD) شدند.
✳ مطالعات بیشتر نشان داد که سم میکروبی microcinB17 که در بسیاری از مواد غذایی و منابع محیطی یافت میشود میتواند بهطور مستقیم سبب بروز التهاب سیستم گوارش از طریق تغییر فعالیت CD1d شود. CD1d در سلولهای اپیتلیالی روده و سلولهای خونی یافت میشوند.
✳ بیماری التهابی روده یا IBD یک بیماری پیچیده با منشأ ژنتیکی و عوامل محیطی ناشناخته است. ترکیبی بهنام oxazalone از طریق CD1d و سلولهای کشنده طبیعی میتواند سبب القای بیماری کولیت در مدلهای حیوانی شود. مطالعات دیگر حاکی از آن استکه باکتریها میتوانند بهطور مستقیم بر روی پاسخهای سلولهای کشنده طبیعی و CD1d تأثیر داشتهباشند.
✳ در این مطالعه، محققان توانستند تعدادی از مقلدهای محیطی آکروزومهای مشتقشده از منابع غذایی، صنعتی و میکروبی را شناسایی کنند. مطالعات دیگر نشان میدهد ترکیبات حاوی حلقه oxazalone سبب تحریک پاسخهای مختص CD1d میشود. این ترکیبات در یکسری موادغذایی نظیر قهوه، گوشت و بادام زمینی یافت میشوند. مطالعات in vivo نشان میدهند که ترکیبات غذایی حاوی حلقه oxazaloneسبب تحریک کاهش وزن و پاسخهای التهابی روده میشوند.
✳ گروهی از سمهای ضدمیکروبی با منشأ میکروبی بهنام TOMMS حاوی حلقه oxazalone میباشد که یکی از آنها بهنام microcinB17 سبب پاسخهای التهابی روده میشود. تماس مزمن با ترکیبات حاوی حلقه oxazalone و یا تیازولی سبب تغییرات در سطح رونویسی در اپیتلیوم روده و در نهایت منجر به کولیت میشود.
? مترجم: مونا تقی زاده
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله
☑ عضویت در زیستفن پزشکی مولکولی
☑ عضویت در کانال زیستفن