غنیسازی ذرت به کمک ژن یک باکتری

✅اصلاح ژنتیکی ذرت در جهت بالا بردن ارزش غذایی آن میتواند برای میلیونها نفر از مردم در سرتاسر جهان سودمند باشد و گام مؤثری را در کاهش گرسنگی جهانی بردارد.
?در کشفی که در همین رابطه انجام شده، دانشمندان دانشگاه راتگرز آمریکا، با اضافه نمودن ژن یک باکتری که موجب تولید شدن اسیدآمینه مهم متیونین میگردد، به گیاه ذرت توانستهاند به روشی برای افزایش ارزش غذایی این گیاه دست یابند.
?توماس لوستک یکی از محققین این پروژه دراینباره میگوید: «بیشتر محصول ذرتی که برداشت میشود، بهصورت خوراک دام مورد استفاده قرار میگیرد و فاقد متیونین است. متیونین یکی از نه اسیدآمینه مهمی است که بدن انسان برای رشد و ترمیم بافتها به آن احتیاج دارد. گوگرد موجود در متیونین از سلولها در برابر آلایندهها حفاظت مینماید، پیر شدن سلولها را به تأخیر میاندازد و برای جذب سلنیم و روی ضروری است.»
?به گفته جوچیم مسینگ که نویسنده ارشد این تحقیق است، سالانه چند میلیارد دلار صرف تولید متیونین سنتزی برای اضافه نمودن آن به بذر ذرت دامی میگردد که این فرایند مستلزم صرف هزینه و انرژی فراوانی است.
?تیم تحقیقات دانشگاه راتگرز، ژن یک باکتری اشریشیا کلی (E. coli) را به ژنوم گیاه ذرت اضافه نموده و سپس چند نسل از این ذرت را کشت نمودند.
?به گفته لوستک آنزیم موسوم به EcPAPR تولید متیونین را بهجای کل گیاه ذرت، تنها در برگهای آن تحریک مینماید تا از انباشته شدن مواد سمی در محصولات جلوگیری نماید.
?این تحقیق بیانگر این مطلب است که با استفاده از این روش میتوان میزان متیونین را در دانه ذرت به میزان ۵۷ درصد افزایش داد. همچنین در آزمایش دیگری که در دانشگاه راتگرز بر روی غذای طیور انجامگرفته، نتیجه گرفته شد ذرت فوق که از طریق اصلاح ژنتیکی تولید شده، برای این جانوران مغذی است.
?مسینگ در انتها اشاره نموده: «نتیجه جالب و مهم دیگری که از این پژوهش بهدستآمده و موجب شگفتی ما گردیده، این است که این روش غنیسازی، هیچ تأثیر منفی بر رشد گیاه ذرت نداشته است.»
#ارزش_غذایی
?ترجمه و بازنویسی: محمدرضا دلفیه
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن